Hot News
Liudmila Ulițkaia: „Rusia nu a trăit niciodată la fel de bine ca acum”
07/10
Pușkov: Sistemele S-400 pentru India, un rateu în politica de sancțiuni a SUA
08/10

Cum va arăta Rusia după realizarea proiectelor naționale

Prim vice-premierul și ministrul de finanțe, Anton Siluanov/ Foto: TASS

În următorii șase ani, realizarea proiectelor naționale vor transforma Rusia, crede vicepremierul și ministrul de finanțe, Anton Siluanov.
”O mare parte din resurse vor fi direcționate spre știință, cultură, în orice caz, spre domeniile cheie. Iar în viitorii șase ani, vom simți schimbările. Sunt convins de asta. Peste șase ani, vom avea o altă țară”, a spus oficialul la o emisiune de televiziune.
Potrivit afirmațiilor sale, pentru proiectele naționale au fost alocate 8 trilioane de ruble (în jur de 122 miliarde de dolari) pentru următorii șase ani. ”Cea mai mare parte a acestor fonduri sunt destinate, în primul rând, dezvoltării economiei. Este vorba atât de magistralele rutiere, dar și de infrastructura necesară pentru a asigura legătura între regiuni, între diferite centre economice. Este vorba și de digitalizarea economiei noastre, fără de care creșterea este imposibilă în ziua de astăzi. Pentru că în condițiile actuale, acest lucru reprezintă unul dintre factorii care vor permite companiilor noastre să dispună de informații, de acces la resurse, de posibilitatea de a comunica rapid. Este una dintre sarcinile noastre primordiale”, a subliniat ministrul.
El a menționat că, în egală măsură, este vorba și de dezvoltarea exporturilor de produse ruse, care trebuie să fie competitive ”nu doar în interiorul țării, dar și pe piețele străine”. Și, ”desigur, este vorba de investițiile în om. În sănătate, în educație, pentru că fără asta nu poți avea calitate, nu poți prelugi durata de viață a cetățenilor. Toate sunt elemente ale proiectelor naționale adoptate de guvern și care vor prinde suflet în următorii ani”, a încheiat Siluanov.
În altă ordine de idei, el a afirmat că Rusia a început să depindă mai puțin de petrol. ”Nu mai depindem atât de mult de factori externi, deși am suferit o dublă lovitură: reducerea prețului la țiței și restricțiile externe. Dar, cu toate acestea, pot să afirm că economia noastră a început să depindă mai puțin de prețurile la petrol, ea a devenit mai puțin vulnerabilă la efectele sancțiunilor. Am învățat să reacționăm la restricțiile care au fost introduse, am început să ne dezvoltăm propria economie, propria industrie, propria agricultură”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2996841