Hot News
Novak admite că petrolul ar putea crește la 100 de dolari/baril
05/10
Ministerul de Externe a numit acuzațiile de atacurile cibernetice aduse Rusiei drept o înscenare
05/10

Rușii au cumpărat online din străinătate de peste 5 miliarde dolari

În prima parte a acestui an, rușii au cheltuit în magazinele online străine 5,19 miliarde de dolari, cu aproape 24% mai mult decât în perioada similară din 2017. Retailerii tradiționali se plâng că nu pot face față concurenței cu platformele de peste hotare.
Creșterea achizițiilor online au continuat, în pofida deprecierii din aprilie a rublei față de euro și dolar, pe fondul sancțiunilor americane. Dacă în primul trimestru un dolar costa aproximativ 56-57 de ruble, în următoarele trei luni, valoarea monedei naționale a Rusiei a oscilat în jurul pragului de 62 de ruble. Cursul euro din diapazonul de 68-71,5 ruble a urcat la 80 de ruble, pentru a reveni la 72,5-74,5 ruble.
În aceste condiții, Asociația magazinelor online din Rusia a revizuit prognozele pentru anul în curs. ”Dacă în prima jumătate din 2018 aceste cheltuieli au atins 5,19 miliarde de dolari, într-un an vor fi peste 11-12 miliarde, pentru că în ultimele șase luni volumul crește din cauza sărbătorilor de iarnă și a reducerilor din noiembrile la produsele chinezești”, spune șeful AKID, Artiom Sokolov.
Pe ansamblul anului trecut, aceste cheltuieli au atins 8,9 miliarde de dolari, fiind un record istoric, mai precis de când Banca centrală a început calcularea lor statistică, în 2011.
Artiom Sokolov crede că această creștere vertiginoasă din 2018 este rezultatul investițiilor efectuate de companiile străine în reducerea perioadei de livrare a produselor și creare a unor oferte mult mai avantajoase pentru clienții lor. ”Ei nu plătesc TVA, taxe vamale, nu au nevoie de certificate de calitate sau pentru folosirea caselor online. Prin urmare, mai puține cheltuieli și câștiguri suplimentare, care pot fi investite în reclamă sau în îmbunătățirea condițiilor de achiziție. Oricine va cumpăra de acolo de unde e mai ieftin și de o calitate mai bună”, a concluzionat Sokolov, citat de RBK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2945998