Hot News
Dificultățile dedolarizării comerțului cu petrol
04/10
De ce Rusia și Slovacia se ceartă din cauza unui contract NATO
05/10

Ce au vorbit Putin și Kurtz

La Sankt-Petersburg s-au desfășurat convorbirile între președintele Vladimir Putin și cancelarul Austriei, Sebastian Kurtz. Liderii celor două state au analizat situația din Siria și din Ucraina, abordând, de asemenea, soarta proiectului Nord Stream-2. La încheierea întâlnirii, reprezentanții celor două părți au semnat o serie de acorduri economice, relatează NTV.

Una dintre cele mai importante teme a vizat gazele naturale. ”Țara noastră furnizează fără abateri resurse energetice în Austria și tranzitează prin această țară gaze naturale spre alte state din Europa”, a spus președintele Putin. ”Europa are tot mai mult nevoie de resurse energetice. Și va avea în continuare. Sau Europa va cumpăra gaze din alte regiuni, spre exemplu din SUA, mai scump cu 30%? Se poate, firește, dar este pur și simplu o prostie. Și o cheltuială nejustificată”, a apreciat el.
Putin și-a exprimat speranța că rațiunea va triumfa, determinânu-i pe partenerii europeni să accepte realizaraea unor proiecte precum Nord Stream-2. El a mai amintit de situația cu gazoductul South Stream, la a cărui construcție a renunțat partea bulgară.
La rândul său, cancelarul austriac a subliniat importanța asigurării securității energetice a continentului. ”Austria susține, în acest sens, Nord Stream-2”, a spus Sebastian Kurtz, adăugând că, pentru Viena, este esențial ca interesele Ucrainei ca țară de tranzit să fie respectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2945604