Hot News
De ce s-a întărit rubla față de dolar și euro
26/09
Zilele Culturii Ruse, la a VIII-a ediție
26/09

O cale ferată directă va lega Sankt-Petersburg de Berlin

Între Berlin și Sankt Petersburg va exista o comunicare feroviară directă, a aflat ziarul Izvestia de la Ministerul Transporturilor din Germania. Căile Ferate Ruse au confirmat, de asemenea, această informație.

Noul traseu va trece prin Kaliningrad. Mai mult, nu va trebui să fie construit de la zero, deoarece vor fi utilizate ramurile existente deja în Polonia și în țările baltice.

Unii experți consideră că apariția unei comunicări directe cu Germania va atrage turiști în Rusia. Alții se așteaptă la o cerere ridicată pentru această direcție și la un flux semnificativ de investiții în Germania. În plus, noul traseu va scurta aproape de două ori calea dintre capitala rusă de nord și Kaliningrad.

În prezent, nu există cale ferată directă între St. Petersburg și Berlin: pasagerii trebuie să efectueze o transbordare de două ore la Moscova și să petreacă 32 de ore în deplasare. O situație similară are loc și pe traseul capitala Germaniei-Kaliningrad, însă această călătorie se efectuează deja cu două transbordări.

Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937264