Hot News
Din cauza sancțiunilor, în Rusia sunt tot mai puține companii străine
26/09
De ce s-a întărit rubla față de dolar și euro
26/09

Medvedev: Rusia depinde de importul de radioelectronice

Rusia continuă să depindă în mod critic de importuri în domeniul radioelectronicii, concurenții străini încercând să adâncească acest decalaj de tehnologii nu doar prin metode economice, dar și cu ajutorul sancțiunilor, a declarat premierul Dmitri Medvedev la o consfătuire pe această temă.

El a arătat că, o lungă perioadă de timp, industria autohtonă de radioelectronice s-a orientat exclusiv pe nevoile apărării și securității și, ”pe această direcție, putem concura cu succes cu tehnica străină”. În schimb, în sectorul civil, situația este cu totul alta. ”Mult timp ne-am descurcat cumpărând anumite produse și componente de peste hotare, pentru că în țară erau prea puține”, a spus șeful guvernului rus, subliniind că, în 2017, ponderea companiilor ruse pe piața de radioelectronice a fost de 22%.

”Partea cea mai proastă și, aici, trebuie să recunoaștem, există un punct deosebit de nevralgic, unele tehnologii și, implicit, produse, nu se fabrică deloc la noi. Continuăm să depindem, trebuie să recunoaștem, în mod critic de importuri”, a insistat Medvedev. În același timp, el s-a declarat convins că producătorii ruși sunt și trebuie să fie capabili să lupte pentru creșterea cotei lor pe piața locală de resort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939333