Hot News
La ONU, Lavrov nu se va întâlni cu Pompeo
25/09
Ceas optic pentru zborurile spre Marte
25/09

„Pirații” Internetului abandonează Rețeaua

Legea privind protecția drepturilor de proprietate intelectuală în Rusia funcționează de trei ani. Cele mai multe dintre plângerile depuse de titularii drepturilor de autor asupra pirateriei pe Internet sunt legate de filme.

În trei ani, mai mult de șase mii de reclamații au fost depuse, în mare parte de companiile rusești, și, de un procent foarte mic, de companiile occidentale. Aceste date au fost prezentate de Aleksandr Jarov, șeful Serviciului Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor în Masă (Roskomnadzor), în timpul întâlnirii sale cu președintele Vladimir Putin.

„Lucrăm aici din trei părți: deținătorul drepturilor de autor, Curtea Municipală din Moscova, care ia decizii privind blocarea sau eliminarea informațiilor interzise pe Internet și, în cele din urmă, Roskomnadzor. În total, informațiile au vizat mai mult de 17.000 de site-uri piratate”, a spus Jarov.

„Cu câțiva ani în urmă, internetul rusesc era un port piratic absolut. Orice premieră de film apărea imediat pe sute și mii de resurse, iar oamenii o priveau gratuit, chiar și în condiții de proastă calitate… În prezent, situația s-a schimbat dramatic: au fost blocate șase mii de astfel de resurse, 11.000 de resurse au eliminat astfel de informații. Iar cifrele vorbesc de la sine. Pentru prima dată în istoria cinematografiei ruse, filmul nostru foarte bun, premiera din 2018, „Ascensiunea”, a colectat aproximativ trei miliarde de ruble (în jur de 38 milioane euro). Acest lucru este comparabil, probabil, cu un blockbuster american, care ar câștiga aceeași sumă. ”

„Cinematografele legitime online, a continuat șeful Serviciului Federal, au obținut cu aproximativ 60% mai multe venituri pe Internet în 2017, decât în urmă cu un an, adică în jur de opt miliarde de ruble (peste 311 milioane euro). Frecventarea cinematografelor a crescut: 55 de milioane de oameni au venit la premiere cinematografice timp de un an, ceea ce este cu 40% mai mult, decât cu un an înainte. Acum, toate cele mai mari site-uri de pirați sunt blocate. Vom continua să curățăm internetul și mai departe”, a concluzionat A. Jarov.

Rossiskaia Gazeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940805