Hot News
În Rusia, a apărut încă un oraș cu un milion de locuitori
23/09
China a denunțat dreptul SUA de a interveni în afacerile militare ruso-chineze
24/09

Oligarhii ruși au început să-și transfere activele către patrie

Întreprinzătorii ruși, care se tem de înăsprirea sancțiunilor americane împotriva marilor companii ruse, își întorc activele în patrie. Acest lucru este relatat de Bloomberg.

”A fi un rus, în prezent, este toxic. Cu cât ești mai bogat, cu atât ești mai toxic”, așa s-a exprimat Oleg Viughin, șeful Bursei de Valori din Moscova, despre atitudinea față de oligarhi care persistă în cercurile financiare mondiale.

Potrivit publicației, mari oameni de afaceri ruși își transferă banii masiv din conturile din Europa și SUA către băncile rusești de stat sau sucursalele rusești ale băncilor europene. În același timp, Sberbank a raportat o creștere a depozitelor corporative cu 17% de la începutul anului 2018 (echivalentul a 98 de miliarde de dolari).

Tendința de retragere a activelor s-a manifestat după introducerea sancțiunilor americane din aprilie împotriva oamenilor de afaceri afiliați la guvernul rus. De asemenea, această tendință este agravată de temerile privind introducerea de către autoritățile americane a unor noi sancțiuni împotriva Moscovei din cauza suspiciunilor de amestec în alegerile prezidențiale din SUA și a acuzațiilor privind presupusa otrăvire a fostului agent GRU Serghei Skripala de către agenții de informații ruse în Marea Britanie.

În aprilie, Ministerul de Finanțe al SUA a impus sancțiuni împotriva a șapte oligarhi ruși și a peste zece companii mari, inclusiv UC Rusal și En +. Astfel, oameni de afaceri, precum Viktor Vekselberg și Oleg Deripaska, au pierdut miliarde de dolari în câteva ore de la adoptarea sancțiunilor.

Lenta.ru /Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940328