Hot News
Oligarhii ruși au început să-și transfere activele către patrie
24/09
Nord Stream-2: Moscova poate să-și asume toate costurile
24/09

China a denunțat dreptul SUA de a interveni în afacerile militare ruso-chineze

China consideră cooperarea cu Rusia în sfera militară drept o practică normală în relațiile internaționale. Acest lucru a fost declarat de ministrul adjunct de externe al Chinei, Zheng Zheguan, care a chemat pe ambasadorul SUA, Terry Bransted, relatează agenția TASS, citând Televiziunea Centrală a Chinei.

„Cooperarea militară chino-rusă este un lucru normal între cele două state suverane, iar SUA nu au dreptul să intervină”, a spus el, adăugând că „ambasadorului SUA i s-a făcut o ”prezentare serioasă” în legătură cu sancțiunile Washingtonului din cauza cumpărărilor de arme rusești de către Beijing. Prin acțiunile sale, Washingtonul a încălcat brutal normele de bază ale dreptului internațional, demonstrându-și pe deplin hegemonismul”.

Zheng a promis că statul chinez va lua toate măsurile necesare pentru a-și proteja cu fermitate interesele naționale și a avertizat că „Statele Unite trebuie să-și corecteze imediat greșelile și să-și retragă așa-numitele sancțiuni, altfel ele vor purta toată responsabilitatea”.

De asemenea, s-a făcut cunoscut faptul că Republica Chineză a decis să retragă imediat din SUA pe comandantul forțelor navale ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei, Shen Jinlong. După cum precizează RIA Novosti, acest lucru se datorează sancțiunilor impuse de SUA din cauza cooperării militare dintre China și Rusia.

La data de 20 septembrie, Statele Unite au introdus sancțiuni împotriva Departamentului de Instruire și Aprovizionare al Consiliului Militar Central al RPC și a conducătorului acestuia, Li Shanfu. Partea americană a luat astfel de măsuri din cauza cumpărării de către China a avioanelor de luptă ruse Su-35 și a sistemelor de apărare aeriană S-400.

S-a menționat că scopul final al sancțiunilor este Rusia, dar „Washingtonul a arătat clar țărilor terțe că achiziționarea unor astfel de sisteme ca S-400 este una dintre problemele-cheie care provoacă îngrijorarea SUA și acest lucru poate avea consecințe”.

Lenta.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940400