Hot News
Medvedev a avertizat că vor veni ani grei
21/09
Banca Centrală a evaluat riscurile stabilităţii financiare
21/09

Câţi bani va cheltui Rusia pentru modernizarea armatei

Vladimir Putin în timpul vizitei la expoziția concernului ”Kalașnikov” din parcul ”Patriot” (regiunea Moscova)/Vesti TV

Misiunea pentru noul program de zece ani de armament a fost încredințată guvernului de către președintele Vladimir Putin. Programul actual de 20 de trilioane de ruble ($301 miliarde) este calculat până în 2027, scrie RBK.

Despre aceasta, după rezultatele ședinței Comisiei Militar-Industriale, condusă de Vladimir Putin, a anunțat vicepremierul Iuri Borisov.”S-a hotărât când va fi lansat noul program de stat al armamentului, a spus Borisov. În 2023, vom adopta un nou program de stat care va va cuprinde perioada până în 2033.”

Programul de stat al armamentelor pentru 2018-2027, pe care președintele rus Vladimir Putin l-a anunțat în ianuarie 2018, preconizează modernizarea armamentului și a echipamentului militar, pentru care sunt alocate 19 trilioane de ruble ($286 miliarde), și construirea unei noi infrastructuri pentru un trilion de ruble ($15 miliarde).

Aceste fonduri vor fi cheltuite, de asemenea, pentru a lucra asupra sistemului de rachete S-500, rachetelor balistice intercontinentale ”Sarmat” și ”Rubej”, precum și pentru înlocuirea complexelor ”Topol” cu cele mai moderne complexe ”Iars”.

Este, de asemenea, planificată înzestrarea armatei cu avioane de vînătoare din cea de-a cincea generație, Su-57 și MiG-35, modernizarea bombardierelor strategice Tu-95MS, Tu-160M și Tu-22M3, precum și lucrări asupra unui complex de aviație cu rază lungă de acțiune.

Pentru flotă, programul include construirea unui crucișător submarin cu destinație strategică „Borei-B”, nave de suprafață cu rachete de croazieră ”Calibr” și cele hipersonice ”Țirkon”, precum și două transportatoare de elicoptere echipate cu cele mai recente elicoptere marine Ka-52K ”Katran”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940146