Hot News
Banca Centrală a evaluat riscurile stabilităţii financiare
21/09
Ce spune un expert rus despre baza militară a SUA din Polonia
21/09

Puşkov: Flota de la Marea Neagră rămâne în Crimeea

Senatorul și publicistul Aleksei Pușkov/ Foto: Rossiiskaia Gazeta

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, este departe de realitate dacă el crede că poate obliga Flota la Marea Neagră să plece din Crimeea, a declarat senatorul Aleksei Puşkov, citat de RIA Novosti.

„Din Constituţia Ucrainei va fi eliminat articolul cu privire la prezenţa în Crimeea a Flotei la Marea Neagră; de aceea, afirmă Poroşenko, flota nu va mai fi acolo. Să fim realişti însă: prezenţa unui paragraf în Constituţia Ucrainei nu schimbă soarta Crimeei, nici locul de amplasare a flotei”, a scrie Puşkov pe contul său de Twitter.

Poroşenko a anunţat, joi, că, după readucerea Crimeei sub controlul Ucrainei, bazele Flotei la Marea Neagră din Sevastopol nu vor mai exista. Vorbind în Rada Supremă, el a spus că se preconizează eliminarea din textul Constituţiei a normei care prevede staţionarea Flotei de la Marea Neagră în Ucraina.

În primăvara anului 2010, Rusia şi Ucraina sub preşedinţia lui Viktor Ianukovici au semnat un acord privind prelungirea prezenţei Flotei la Marea Neagră la Sevastopol pentru încă 25 de ani după 2017. De asemenea, a fost menţionată posibilitatea prelungirii acestei înţelegeri la fiecare cinci ani, pe bază de acord reciproc. În schimb, Ucraina a primit o reducere la gazele naturale de 100 de dolari la 1000 de metri cubi, aminteşte RIA Novosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940068