Hot News
Câţi bani va cheltui Rusia pentru modernizarea armatei
21/09
Puşkov: Flota de la Marea Neagră rămâne în Crimeea
21/09

Banca Centrală a evaluat riscurile stabilităţii financiare

Riscurile la adresa stabilităţii financare a Rusiei s-au redus comparativ cu recentele vârfuri înregistrate, deşi volalitatea pe piaţa valutară rămâne destul de ridicată, le-a declarat ziariştilor vicepreşedintele Băncii Centrale, Ksenia Iudaeva, scrie Kommersant.

„În prezent, riscurile la adresa stabilităţii financiare s-au redus chiar faţă de vârfurile înregistrate anterior. Da, volatilitatea este destul de ridicată pe piaţa valutară, în principiu ea se va menţine la un nivel ridicat, chiar dacă vârfurile au mai scăzut”, a declarat oficialul rus.

Potrivit spuselor sale, Banca Centrală urmăreşte, de asemenea, cu atenţie, ce se întâmplă pe piaţa de obligaţiuni. „Acolo procentele au urcat, dar nu a fost un proces dezorganizat. În general, a fost o creştere lină, conformă cu dinamica observată pe alte pieţe în curs de dezvoltare. Dar, fără îndoială, urmărim toate pieţele financiare din acest punct de vedere”, a adăugat Iudaeva.

„În ceea ce priveşte sectorul bancar şi riscul de creditare, acolo vedem o oarecare stabilizare a situaţiei şi chiar o îmbunăţire a ei. Într-adevăr, riscul de creditare se reduce”, a apreciat prim vicepreşedintele Băncii Centrale a Rusiei.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940123