Hot News
Resetarea structurii verticale a puterii
19/09
De ce l-a sunat Merkel pe Putin
20/09

Lavrov: Rusia este gata să dialogheze cu toţi cei care doresc

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov/ RIA Novosti

Rusia se pronunţă pentru consolidarea stabilităţii globale şi regionale şi este deschisă la dialog cu toţi cei care sunt dispuşi să discute, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, vorbind în deschiderea expoziţiei „Munchen-38. În pragul catastrofei”, manifestaţie dedicată împlinirii a 80 de ani dela semnarea Acordului de la Munchen.

„Rusia va continua să contribuie cu toate forţele la întărirea stabilităţii globale şi regionale, identificării răspunsurilor la numeroasele provocări şi ameninţări ale momentului. Rusia este deschisă la colaborare cu toţi cei care demonstrează o disponibilitate reciprocă”, a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

Potrivit spuselor sale, „astăzi, când suntem martorii reabilitării nazismului, importantă este nu numai cinstirea memoriei milioanelor de victime, dar şi înmulţirea eforturilor pentru a preveni repetarea pe viitor a unor tragedii similare”.

„Complotul de la Munchen constituie un exemplu clasic a urmărilor catastrofale la care poate duce ignorarea normelor de drept internaţional, credinţa în propria exclusivitate, miza pe egoismul naţional. Lecţiile acestui eveniment trebuie să servească tuturor ca un avertisment, mai ales ţinând cont de realităţile momentului”, a subliniat Lavrov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940202