Hot News
Cetăţenii UE nu plătesc pentru Nord Stream -2
18/09
Putin a vorbit despre avionul doborât
19/09

Gazoductul Turkish Stream ar putea ajunge până în Ungaria

Preşedintele Vladimir Putin nu a exclus posibilitatea ca una dintre ramificaţiile gazoductului Turkish Stream să treacă prin Ungaria.

„Nu exclud ca, după finalizarea construcţiei conductei Turkish Stream, una dintre variantele terestre ale acestei magistrale de transport a gazelor naturale să treacă şi prin Ungaria”, a anunţat liderul de la Kremlin.

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat, la rândul său, că l-a rugat pe Putin să se gândească la o prelungire a Turkish Stream până în ţara lui.

„Nu este un secret faptul că Ungaria şi-ar dori ca, atunci când dintre sud pe direcţia Ungariei va fi construit un gazoduct, el să treacă mai departe prin Ungaria. Va fi o oportunitate deosebită pentru Ungaria şi l-am rugat pe preşedinte să se gândească serios la această posibilitate”, a declarat Orban, sublinind că Ungaria şi Rusia au convenit livrări de gaze până în 2020.

Orban a declarat, de asemenea, că l-a rugat pe Putin inclusiv în legătură cu extinderea colaborării financiare între cele două ţări. „Eu consider colaborarea financiară extrem de importantă. Vom mai face un pas, pentru că l-am rugat pe domnul preşedinte ca noi să extindem colaborarea financiară”, a insistat premierul Ungariei.

El a explicat că Ungaria, în calitate de al treilea acţionar al Băncii Internaţionale de Investiţii este gata să găzduiască la Budapeste sediul acestei instituţii. „Şi l-am rugat pe domnul preşedinte să transmită conducerii băncii să ia în calcul o asemenea soluţie”, a menţionat Viktor Orban.

Continuând, Putin a anunţat că, la iniţiativa comună cu Orban, va fi creată „o comisie interguvernamentală de cooperare regională. Prima şedintă a comisiei se va desfăşura până la sfârşitul acestui an”.

Publicaţia Vzgliad aminteşte că Turkish Stream presupune construirea unui gazoduct din Rusia în Turcia prin Marea Neagră. Se preconizează ca magistrala să fie alcătuită din patru conducte a câte 15,75 miliarde de metri cubi de gaze fiecare.

Foto: Kremlin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939986