Hot News
Ultima şansă a lui Aleksei Kudrin
16/09
Sala de concerte ”Zariadie”, un proiect ambițios
16/09

Președintele finlandez a explicat de ce nu vede o amenințare din partea Rusiei

Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, a declarat că nu vede nicio amenințare din partea Rusiei, deoarece înțelege că ea nu are niciun motiv să-i atace țara. Șeful statului a spus acest lucru într-un interviu acordat ziarului german Frankfurter Allgemeine.

Cu aceste cuvinte, Niiniste a explicat de ce Finlanda nu intenționează să se alăture Alianței Nord-Atlantice. În plus, el și-a exprimat îndoiala că Rusia ar putea reprezenta o amenințare pentru țările baltice.
„Mă îndoiesc că Rusia va ataca statele baltice. Ea, de asemenea, nu are niciun motiv să atace Finlanda”, a spus președintele.
Niinisto a mai subliniat faptul că Moscova respectă poziția Finlandei, iar existența unor dezacorduri nu împiedică menținerea contactelor.

„Rusia știe care este poziția noastră și nu încearcă s-o schimbe, știe că putem fi foarte încăpățânați, dar, în asemenea situații, menținerea relațiilor cu Federația Rusă nu este deloc dificilă”, a concluzionat el.

În plus, șeful statului a amintit ce sfat le-a dat omologului său american Donald Trump înainte de întâlnirea sa din iulie cu președintele rus Vladimir Putin.
„Trebuie să fii foarte atent când te întâlnești cu Putin. E întotdeauna foarte bine pregătit. Foarte bine”, a conchis Niinisto.  RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937241