Hot News
Statul a intrat într-o situaţie periculoasă din cauza plăţilor sociale
15/09
Cine va lua locul Allei Pugaciova?
15/09

Lavrov: Occidentul realizează împotriva Rusiei acţiuni militare directe

Politica Occidentului în relaţia cu Rusia se potriveşte perfect cu noţiunea „război hibrid”, presa americană şi europeană „defăimând constant ţara noastră din orice motiv”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Vorbind la şedinţa plenară a forumului ruso-german, şeful diplomaţiei de la Moscova a arătat că Occidentul realizează împotriva Rusiei acţiuni militare directe, întârind la graniţele ruse, în pofida asigurărilor anterioare, prezenţa infrastructurii militare a NATO, desfăşurând noi unităţi de luptă şi armament de atac.

În plus, organizaţiile neguvernamentale care funcţionează în Rusia, dar şi în afara ei, „sunt folosite în cel mai activ mod cu putinţă pentru amestec în treburile noastre interne”. Lavrov a catalogat drept indecente declaraţiile Washingtonului despre o presupusă ingerinţă a Rusiei în treburile Statelor Unite. În opinia lui, este modul în care autorităţile americane explică toate necazurile sistemului lor politic.

Lavrov a constatat, de asemenea, că procurorul special Robert Mueller lucrează de mai bine de un an la anchetă, cu audierea a sute de persoane. Ministrul este de părere că, în cazul unui numâr atât de mare de suspecţi sau intervievaţi este foarte greu să ascunzi ceva, dar, cu toate acestea, nu a fost prezentat nimic concret.

În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, în relaţia cu Rusia ea continuă să rămână, în opinia lui Lavrov, prizoniera crizei ucrainene. Iar realizarea amplelor planuri de colaborare între Moscova şi Bruxelles este imposibilă fără o însănătoşire generală a raporturilor dintre cele două părţi, a estimat ministrul rus de Externe.

Potrivit spuselor sale, în Europa sporeşte numărul celor care înţeleg cât de contraproductivă este politica de confruntare în privinţa Rusiei. Aceşti oameni, a apreciat Lavrov, doresc să promoveze o politică pragmatică la adresa Rusiei şi nu vor să fie manipulaţi în detrimentul intereselor naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937257