Hot News
Rusia şi China vor trece, treptat, la comerţul în valute naţionale
13/09
De ce nu vin în Rusia investitorii-îngeri?
14/09

Kosaciov: Americanii vor să obţină monopolul lumii virtuale

Senatorul Konstantin Kosaciov/ Foto: RIA Novosti

Cu ajutorul sancţiunilor pentru “proastă purtare”, Statele Unite vor să-şi impună monopolul în lumea virtuală, a apreciat şeful comisiei senatoriale pentru afaceri internaţionale, Konstantin Kosaciov, citat de Rossiiskaia gazeta.

“Se pare că furia sancţiunilor a atins apogeul: de această dată, preşedintele Trump a introdus sancţiuni pentru ceea ce nu s-a întâmplat încă – pentru viitorul amestec în alegerile americane”, a scris senatorul rus pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui, tema ingerinţei externe – mai ales cu accent pe reţelele de socializare şi în spaţiul cibernetic în ansamblul lui, cu trimitere la campaniile electorale, cu “dezinformare şi propagandă” – sunt motive la îndemână pentru casus belli, pentru diferite sancţiuni sau alte măsuri, care pot fi prezentate drept ripostă. Kosaciov crede că nu trebuie aşteptate dovezi din partea Statelor Unite.

“Nimeni nu are nevoie de aşa ceva – sunt suficiente câteva bloguri pe internet cu relevanţă minimă pentru realitatea americană – şi se poate adăuga “încă un rând în istoria introducerii celor mai severe măsuri de către oricare dintre preşedinţii SUA”, cum a caracterizat Trump noul decret”, a arătat Kosaciov.

Decretul privind sancţiunile nu este decât un alt paravan, este de părere parlamentarul rus. “Aşa cum a informat unul dintre responsabilii americani, “administraţia doreşte să stabilească o nouă normă în spaţiul cibernetic”. Adică ar fi primul pas “spre fixarea unor graniţe şi reacţia noastră publică la o purtare proastă”, a scris Kosaciov.

“Altfel spus, în condiţiile în care nu există o reglementare juridică în spaţiul cibernetic, Washingtonul încearcă să-şi impună monopolul asupra impunerii de reguli în spaţiul virtual, adică, de fapt, acelaşi drept asupra utilizării extrateritoriale a normelor lui”, afirmă senatorul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939686