Hot News
De ce nu vin în Rusia investitorii-îngeri?
14/09
Rachetele invizibile unice au fost testate în exercițiul „Vostok-2018”
14/09

Jirinovski vrea ca Marea Neagră să redevină Marea Rusă

Liderul LDPR, Vladimir Jirinovski a propus să se revină la denumirile istorice ale mărilor de pe teritoriul Rusiei, iar Extremul Orient să fie rebotezat în Orientul Rus, scrie RIA Novosti.

“În cadrul luptei pentru acurateţea limbii ruse şi a respectului pentru istoria noastră, este cazul să trecem la o amplă schimbare a denumirilor geografice. Şi trebuie început cu mările – toate care udă malurile Rusiei au nevoie de nume istorice. De unde şi până unde Marea Baltică se numeşte aşa? Popoarele “balte” nu mai există deja de o mie cinci sute de ani, nimeni nu ştie de ele. Fie ca marea să se numească Variajkoe, ca pe vremuri”, a spus Jirinovski, potrivit unui comunicat al LDPR.

De asemenea, el a propus ca Marea Neagră să revină la vechiul nume – Marea Rusă. Marea Albă ar trebui să poarte numele, în opinia politicianului, Studionoe (Marea Frigului), iar Barents  – Marea Îngheţată.

“În ceea ce priveşte Marea Japoniei, nici nu ar trebui să existe pe hartă. Întotdeauna s-a numit Marea de Est… Ar trebui să fim primii care să ne opunem acestei denumiri! În secolul 20, ţara noastră a luptat de trei ori cu japonezii şi nici acum nu avem un tratat de pace. Să se numească Marea de Est, ca înainte”, a afirmat Jirinovski.

“Şi Extremul Orient trebuie redenumit… Ţara trebuie să fie unită! Propun un nume nou – Orientul Rus. Excelent termen. O parte a Asiei de Est aparţine Chinei, o parte Mongoliei şi altor ţări. Dar întinsele pământuri de la estul continentul aparţin ruşilor. Şi fie ca toată lumea să ştie! Orientul Rus – ca parte a unei ţări puternice”, a adăugat liderul LDPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939458