Hot News
Kosaciov: Americanii vor să obţină monopolul lumii virtuale
14/09
Jirinovski vrea ca Marea Neagră să redevină Marea Rusă
14/09

De ce nu vin în Rusia investitorii-îngeri?

Mişcarea business-angels prinde contur în Rusia, deşi numărul colegilor lor străini scade treptat pentru că aceşti investitori nu sunt protejaţi prin lege, nu există ajutor din partea statului, cum nu există nici facilităţi fiscale, spun experţii consultaţi de agenţia RIA Novosti .

Business-angels sunt persoane care investesc propriile mijloace în proiecte, cel mai frecvent în start-up-uri, în schimbul unei participaţii în afacere sau a unui pachet de acţiuni, care să le ofere posibilitatea de a influenţa luarea deciziilor financiare şi de management. Potrivit preşedintelui Asociaţiei naţionale a business-angels din Rusia, Vitali Polehin, în ţară există în jur de 20 de persoane care, cu profesionalism şi în mod regulat, investesc sume care pot ajunge la un milion de dolari pe an. Şi, în plus, mai sunt circa cinci “capitalişti” cunoscuţi, care investesc până la câteva zeci de milioane de dolari pe an.

“Problema lor constă atât în numărul redus de proiecte de calitate şi echipe capabile să pună pe picioare o afacere solidă şi de succes, cât şi în tendinţele negative din economie”, spune Polehin, potrivit căruia volumul investiţiilor “angel” pe piaţa rusă creşte anual cu aproximativ 30%. Proiectele preferate vizează, în principal, domenii din IT. Cele industriale, de biotehnologie şi industriale sunt destul de rare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939549