Hot News
Când Putin îl ascultă pe ministrul său de Externe
13/09
Lavrov ştie de ce au americanii o părere proastă despre Rusia
13/09

Putin nu a glumit: Vrea tratat de pace cu Japonia

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că nu a glumit în legătură cu încheierea unui tratat de pace cu Japonia, fără condiţii preliminare, până la sfârşitul acestui an, prezentând acest document ca soluţie pentru rezolvarea disputei teritoriale dintre cele două ţări, informează RIA Novosti.

Vorbind la Forumul Economic Estic, ce-şi desfăşoară lucrările la Vladivostok, liderul de la Kremlin a subliniat necesitatea creării unei atmosfere care să permită o soluţionare confortabilă a tuturor problemelor existente între Rusia şi Japonia. Iar un prin pas în acest sens este semnarea tratatului de pace, care, printre altele, va consemna dorinţa părţilor de reglementare a chestiunilor teritoriale.

La rândul său, premierul Abe a afirmat că o activitate economică desfăşurată în comun în teritoriile Kurile este calea spre încheierea unui tratat de pace între Moscova şi Tokyo.

„Am convenit că se impune o schimbare de abordare, pentru ca popoarele noastre să înţeleagă rostul şi însemnătatea faptului că am decis să rezolvăm toate problemele existente şi să încheiem un tratat de pace. Graţie unei activităţi economice comune, popoarele noastre vor reuşi să se cunoască mai bine, vor crea relaţii bune de prietenie Iar acum noi purtăm tratative pentru aplicarea practică a acestei abordări”, a spus premierul nipon.

Mai multe despre viitorul tratat:

Rusia şi Japonia negociază un tratat de pace

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939883