Hot News
Putin nu a glumit: Vrea tratat de pace cu Japonia
13/09
Rusia şi China vor trece, treptat, la comerţul în valute naţionale
13/09

Lavrov ştie de ce au americanii o părere proastă despre Rusia

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a dezvăluit de unde a apărut, în conştiinţa opiniei publice americane, ideea despre „Rusia-infractoare”, relatează publicaţia Vzgliad.

În opinia lui Lavrov, autorităţile americane au obţinut acest rezultat folosind în acest scop scenariul despre „amprenta rusă” în cazul lui Paul Manafort, fostul şef al campaniei electorale a actualului preşedinte al SUA, Donald Trump.

Washingtonul a început să agite cazul Manafort, susţinând că este, practic, principalul executant al „relelor intenţii ale Kremlinului de a nu permite victoria lui Hillary Clinton”.

Dar după o lungă anchetă, „acuzaţia a vizat doar faptul că a fost agent al guvernului ucrainean şi că a lucrat în interesele guvernului ucrainean”.

Şeful MAE rus a arătat, de asemenea, că Partidul Democrat, care a pierdut alegerile din 2016, refuză că accepte rezultatele scrutinului, străduindu-se „din toate forţele” să găsească un vinovat, dar „numai nu în interiorul Statelor Unite”.

Presa de la Moscova aminteşte că, în august, Manafort a fost găsit vinovat de încălcarea legislaţiei fiscale şi bancare a Statelor Unite, precum şi de ascunderea unor conturi străine. În acest context, Trump a declarat că verdictul în cazul fostului său şef de campanie nu are legătură cu investigaţia privind ingerinţa Rusiei în alegerile americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939872