Hot News
Timp, înapoi! (XIII): Cu rucsac, alături de Andrei Rubliov
13/09
Putin nu a glumit: Vrea tratat de pace cu Japonia
13/09

Când Putin îl ascultă pe ministrul său de Externe

Preşedintele Vladimir Putin a declarat, în cadrul şedinţei plenare a Forumului Economic Estic, că, personal, se pronunţă în favoarea simplicării regimului de vize în Rusia, inclusiv cu Japonia, dar că diplomaţii resping ideea, arătând că astfel de chestiuni se rezolvă pe bază de reciprocitate.

Putin a spus că el este „pentru” simplicarea regimului de obţinere a vizelor, dar că ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, nu este de acord cu această propunere, iar el, ca preşedinte, este „obligat să asculte părerea specialiştilor”.

„Diplomaţii Ministerului de Externe susţin că probleme de această natură se rezolvă pe bază de reciprocitate. Prin urmare, deocamdată rămânem la acest format de soluţioare a acestor chestiuni, dar vom tinde spre anularea barierelor legate de vize”, a arătat şeful statului, citat de presa rusă.

Putin a adăugat că Rusia este gata să-i acorde viză premierului japonez, Shinzo Abe, „pe cinci sau zece ani, dacă el va fi nevoit să o solicite de fiecare dată”.

Anterior, preşedintele rus a anunţat intenţia Moscovei de a extinde lista statelor ale căror cetăţeni vor folosi vizele electronice pentru intrarea pe teritoriul ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939823