Hot News
Moscova acuză Washingtonul că difuzează informaţii secrete
03/09
Lavrov îşi scoate pălăria în faţa diplomaţiei britanice
04/09

Peskov: Americanii au încercat insistent să racoleze cetățeni ruşi

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al președintelui rus/ Foto: TASS

În ultimii ani, Statele Unite au încercat insistent să racoleze cetăţeni ruşi, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

 „Problema este că, într-adevăr, Statele Unite lucrează, în ultimii ani, destul de brutal pe linia serviciilor de spionaj, încercând să racoleze cetăţeni ai Rusiei, supunându-i la presiuni morale şi de altă natură”, a spus Peskov, rugat fiind să comenteze un articol pe această temă din New York Times.

În opinia lui Peskov, asemenea materiale „te duc cu gândul la multe” şi confirmă că SUA practică racolarea printre cetăţenii ruşi. „Având în vedere că oameni de afaceri precum Oleg Deripaska sunt mari acţionari şi conduc, hai să spunem aşa, importante structuri de afaceri şi industriale, unde lucrează zeci, ba chiar sute de mii de oameni, în unele cazuri, inclusiv în domenii sensibile ale economiei ruse, mie mi se pare că astfel de situaţii demonstrează în mod evident încercări de ingerinţă în treburile interne ale Federaţiei Ruse”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

În acelaşi timp, Peskov a declarat că, dacă Bruxelles-ul este dispus, Rusia este gata să intre pe calea normalizării şi însănătoşirii relaţiilor cu Uniunea Europeană. „După părerea noastră, starea relaţiilor dintre UE şi Rusia nu corespunde nici intereselor ţărilor membre, nici ale Rusiei. Preşedintele a spus în repetate rânduri că, în momentul în care Bruxelles-ul va manifesta o astfel de disponibilitate, Rusia este gata să se înscrie pe drumul normalizării şi însănătoşirii lor. Mai ales că, pe anumite segmente, aceste relaţii continuă – şi în planul dialogului energetic şi pe alte teme”, a adăugat Peskov.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940230