Hot News
Militarii ruşi au învăţat să lupte pe două fronturi
03/09
Peskov: Americanii au încercat insistent să racoleze cetățeni ruşi
03/09

Moscova acuză Washingtonul că difuzează informaţii secrete

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus/ Foto: RIA Novosti

Moscova cere Statelor Unite sa punăm capăt difuzării de informaţii cu caracter confidenţial şi să îi tragă la răspundere pe cei care se fac vinovaţi de scurgeri de date referitoare la tranzacţiile bancare ale ambasadei Rusiei în SUA, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului afacerilor externe, Maria Zaharova, citată de cotidianul Izvestia.  

Zilele trecute, portalul BuzzFeed a postat un articol despre tranzacţiile instituţiei diplomatice ruse şi ale personalului acesteia. Potrivit oficialului rus, materialul – dar şi alte articole apărute în noiembrie anul trecut şi ianuarie anul curent – ţese o adevărată teorie a conspiraţiei în jurul transferurilor obişnuite de salarii pentru angajaţii structurilor din străinătate.

„Scopul acestor scurgeri este foarte clar – să le înscrie în cotextul campaniei de aparent amestec al Rusiei în alegerile din 2016”, a apreciat Zaharova într-un comunicat.

Diplomatul a atras atenţia că fără sprijinul serviciilor speciale americane, mass-media nu ar fi putut intra in posesia unor astfel de informaţii. În acest sens, ea a arătat că Washingtonul nu numai că încalcă secretul bancar şi legislaţia americană, dar şi Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940200