Hot News
După întâlnirile cu Orban și Lukașenko, Putin ar putea merge în Franţa
01/09
Radzihovski: O destindere suspendată
02/09

Lavrov, declarație dură după asasinarea lui Zaharcenko

Șeful Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că, după moartea șefului Republicii Populare Donețk, Alexandr Zaharcenko întâlnirile în formatul Normand vor fi amânate pentru un anumit timp, a relatat RIA Novosti.

 „În situația actuală, desigur, este imposibil să se pună problema privind următoarele reuniuni în formatul Normand, așa cum mulți parteneri europeni ar dori. Aceasta este o situație gravă care trebuie analizată. Suntem acum preocupați de acest lucru”, a declarat ministrul.

Formatul Normand presupune reuniuni periodice ale reprezentanților diplomatici din Germania, Rusia, Ucraina și Franța cu privire la rezolvarea situației din estul Ucrainei și problemele respectării acordurilor de la Minsk.

Lavrov a catalogat moartea lui Zaharcenko drept o provocare. „Aceasta este o provocare fățișă, menită să saboteze punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk. E adevărat că acestea nici nu se respectau de autoritățile de la Kiev”, a spus el.

Zaharcenko a murit vineri, după ce a fost rănit mortal în urma unei explozii care a avut loc pe 31 august în cafeneaua „Separ” din Donețk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940142