Hot News
Kievul, acuzat de asasinarea lui Zaharcenko, liderul din Donbass
01/09
Cum au fost desecretizate discuţiile dintre Clinton şi Elţîn
01/09

Siguranța populației ruse, apărată în orice colț al lumii

Purtătorul de cuvânt al președindelui rus, Dmitrii Peskov/ Foto: RIA Novosti

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Rusiei, Dmitri Peskov, nu a confirmat informaţia potrivit căreia, în 2015, Vladimir Putin ar fi rostit in faţa colegului său, Petr Poroşenko, o frază potrivit căreia ar putea să distrugă armata ucraineană, aşa cum scrie în memoriile fostului preşedinte francez, Francois Hollande.

„Nu. Am fost, practic, la toate negocierile şi nu am auzit o astfel de frază”, a spus Peskov jurnaliştilor, rugat să comenteze cartea fostului locatar de la Palatul Elysee. Acolo scrie că Putin i-ar fi declarat lui Poroşenko faptul că Rusia ar putea nimici forţelor militare ale Ucrainei.

În context. Peskov a amintit că liderul rus este gata să susţină cetăţenii ruşi în orice colţ al lumii. „Putin a adoptat întotdeauna o poziţie cât se poate de tranşantă cînd vine vorba de siguranţa populaţiei ruse acolo unde ea ar putea fi supusă unor acţiuni ostile”, a precizat Peskov.

În altă ordine de idei, Peskov a afirmat că „în Ucraina este război civil, el continuă, în pofida unui armistiţiu fragil. Este o realitate evidentă şi greu de contrazis”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940346