Hot News
Cum au fost desecretizate discuţiile dintre Clinton şi Elţîn
01/09
După întâlnirile cu Orban și Lukașenko, Putin ar putea merge în Franţa
01/09

Pușkov: Vine faza separării definitive a Donbassului de Ucraina

Senatorul și publicistul Aleksei Pușkov/ Foto: Rossiiskaia Gazeta

Asasinarea liderului Republicii Populare Donețk (RPD), Aleksandr Zaharcenko, va duce la o destabilizare serioasă în regiune, deoarece, în urma acordurilor de la Minsk, în jurul Donbass-ului a fost stabilit un anumit status quo. Kievul a încercat fără succes să-l întrerupă, iar Zaharcenko a fost garantul acestui status quo.

Această opinie a fost exprimată de senatorul Aleksei Pușkov, șef al Comisiei interimare a Consiliului Federației pentru politica de informare și de interacțiune cu mass-media, intervievat de Parlamentskaia Gazeta.

„Zaharcenko a semnat acordul de la Minsk și a fost parte a acestui proces. Uciderea șefului RPD este o lovitură pentru diplomație și o opțiune în favoarea terorismului ca principala modalitate de a rezolva “problema” Estului Ucrainei“,  a spus Pușkov.

Potrivit lui, liderii de la Kiev greșesc foarte mult dacă cred că vor elimina de la ei orice suspiciune în ce privește această crimă: „Ea a fost în avantajul celor care vor agravarea situației și reîntoarcerea la acțiuni militare de anvergură”.

Senatorul a recunoscut că nu are îndoieli: vine o nouă fază, când Donbass-ul se va separa definitiv de Ucraina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940219