Hot News
Care sunt cei mai influenţi oameni ai Rusiei
31/08
Siguranța populației ruse, apărată în orice colț al lumii
01/09

Kievul, acuzat de asasinarea lui Zaharcenko, liderul din Donbass

Președintele rus Vladimir Putin a numit drept ”ticăloasă” asasinarea șefului Republicii Populare Donețk (RPD) , Aleksandr Zaharchenko. Declarația este postată pe site-ul Kremlinului.

„Asasinarea ticăloasă a lui Aleksandr Zaharcenko este o dovadă în plus că cei care au ales calea de teroare, violență, intimidare, nu doresc să caute o soluție pașnică, politică a conflictului, nu doresc să susțină un dialog real cu locuitorii din partea de sud-est“, se spune în declarație.

Președintele rus a subliniat că teroriștii nu reușesc să destabilizeze situația și să „pună în genunchii poporul Donbassului”.

Putin le-a transmis condoleanțe rudelor, celor apropiați lui Zaharcenko și tuturor locuitorilor din Donbass. „Rusia va fi întotdeauna cu dumneavoastră”, a adăugat liderul de la Kremlin.

La rândul său, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a vorbit despre implicarea Kievului în uciderea lui Aleksandr Zaharcenko.

„Există toate motivele să credem că în spatele asasinării lui stă regimul de la Kiev, care a folosit în mod repetat metode similare pentru a elimina disidenții și pe cei nedoriți”, o citează RIA Novosti pe Maria Zaharova.

Potrivit oficialului MAE, Kievul „realizează un scenariu terorist, exacerbând situația deja complicată din regiune”.

Vineri, 31 august, liderul Republicii Populare Donețk, Aleksandr Zaharcenko, a murit în spital, unde a fost adus în urma exploziei care s-a produs la cafeneaua ”Separ” din Donețk. În acest local, Aleksandr Zaharcenko a participat la un eveniment de comemorare a lui Iosif Kobzon, celebrul cântereț rus care a murit la Moscova cu o zi înainte. În urma exploziei a mai fost ucisă o persoană, bodyguardul său, și au fost rănite încă 11, dintre care șase au ajuns la spital, informează RIA Novosti.

Aleksandr Zaharcenko avea 42 de ani. El a devenit conducătorul RPD în noiembrie 2014. Începând cu august 2014, a condus Consiliul de Miniștri al republicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940402