Hot News
Pușkov: Vine faza separării definitive a Donbassului de Ucraina
01/09
Lavrov, declarație dură după asasinarea lui Zaharcenko
02/09

După întâlnirile cu Orban și Lukașenko, Putin ar putea merge în Franţa

Posibilitatea unei călătorii a preşedintelui Vladimir Putin în Franţa cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la primul Război mondial, este în lucru pe canale corespunzătoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Dmitri Peskov.

„Într-adevăr, există o propunere în acest sens, iar această chestiune este în lucru şi va fi convenită pe canale diplomatice. Dacă va fi adoptată o hotărâre legată de această deplasare, vom ieşi cu o declaraţie”, a spus Peskov, întrebat dacă este planificată călătoria preşedintelui Rusiei.

Până atunci însă, preşedintele Putin se va întâlni pe 18 septembrie cu premierul Ungariei, Viktor Orban. Peskov a precizat că în cadrul negocierilor vor fi abordate chestiuni legate de colaborarea energetică dintre cele două ţări. Purtătorul de cuvânt nu a menţionat unde vor avea loc convorbirile.

Iar în a treia decadă a lunii septembrie, data de 21, Putin se va întâlni cu colegul său belarus, Aleksandr Lukaşenko. „Putin l-a sunat pe preşedintele belarus, Lukaşenko, l-a felicitat călduros cu ocazia zilei de naştere (30 august – n. red). Au fost analizate chestiuni curente şi graficul contactelor, inclusiv la cel mai înalt nivel. Noi confirmăm datele anunţate de partea belarusă”, a spus Dmitri Peskov.

Foto: Kremlin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940176