Hot News
Kudrin: Nu am putut crea instituții care să limiteze hoția
31/08
Care sunt cei mai influenţi oameni ai Rusiei
31/08

Washingtonul, avertizat cu privire la consecințe teribile în cazul unei lovituri noi în Siria

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a avertizat țările occidentale să nu mai facă provocări în Siria și să nu se joace cu focul. El a declarat acest lucru la o conferință de presă comună cu omologul său sirian Walid Muallem, relatează RIA Novosti.

Potrivit lui Lavrov, se pregătește o nouă provocare în provincia siriană Idlib în scopul de a încerca să se îngreuneze operarațiunea antiteroristă.

„Noi, prin intermediul ministerului nostru de apărare, prezentând faptele pe masă, i-am avertizat în mod clar și dur pe partenerii noștri occidentali să nu se joace cu focul“,  a subliniat ministrul, citat de Lenta.ru.

La rândul său, Moallem a declarat că, în caz de agresiune, consecințele pentru Occident vor fi îngrozitoare. „Chiar acum avertizăm [Statele Unite, Marea Britanie și Franța] de comiterea unei agresiuni triple”, a spus el.

„Noi folosim dreptul nostru la autoapărare cu toată puterea noastră. Consecințele vor fi înspăimântoare și vor avea un impact mare asupra situației „, a adăugat diplomatul sirian.

Anterior, ambasadorul rus în Statele Unite a declarat că serviciile speciale britanice pregătesc o provocare cu posibila utilizare a armelor chimice în Idlib. Potrivit acestuia, această înscenare ar putea fi un motiv pentru Washington, Londra și Paris să lanseze o lovitură aeriană comună.

La 27 august, Ministerul rus al Apărării a declarat că SUA își sporesc armamentul și pregătesc un atac împotriva Siriei. Potrivit ministerului, distrugătorul american ”The Sullivans”, cu 56 de rachete de croazieră, a fost transferat în Golful Persic, iar bombardierul strategic B-1B înarmat cu 24 de rachete, la baza aeriană El-Udeid din Qatar.

Pentagonul neagă toate acuzațiile: în opinia reprezentantului său, astfel de declarații nu corespund realității.

La 14 aprilie, Statele Unite, Marea Britanie și Franța au atacat cu rachete obiectele guvernului sirian. Acest lucru, potrivit lor, a fost răspunsul la atacul chimic asupra orașul sirian Duma din Guta de Est. Autoritățile siriene spun că nu au folosit niciodată arme chimice împotriva civililor și teroriștilor.

Foto: TASS                       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940663