Categories: Rusia de azi

Kudrin: Nu am putut crea instituții care să limiteze hoția

Aleksei Kudrin, șeful Curții de Conturi, consideră că principala cauză a hoției este absența instituțiilor de control publice și de stat care ar limita acest fenomen. El a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat ziarului Kommersant.

“Noi lucrăm cu materiale ce reprezintă interes pentru sistemul justiţiei, dar nu există un sistem coerent al activităţii anticorupţie a Curţii”, a constatat Kudrin, adăugând că studiază practica luptei împotriva corupţiei din legislaţia rusă.

„Am analizat actele normative, modul lor de execuţie, motivele pentru care funcţionarii sunt traşi la răspundere, practica, trendurile. Prima senzaţie – abordarea primitivă faţă de corupţia în sine”, a spus oficialul rus. „În plus, eu pot presupune că nu e aşa de simplu nici din punctul de vedere al sesizărilor anticorupţie: se pare că societatea, dintr-un motiv sau altul, nu vrea ca anumite chestiuni să fie în general analizate. În privinţa funcţionarilor – orice doriţi, în privinţa celorlalţi – nimic”.

„Oamenii sunt siguri că furtul finanțelor de stat este larg răspândit. Această opinie, din păcate, este justificată „, a declarat Kudrin.

Potrivit acestuia, Curtea de Conturi este, de asemenea, de vină pentru faptul că în societate există această credință. „Înseamnă că nu am putut crea acele instituții de control, atât publice, cât și de stat, care să limiteze hoția”, a spus el.

Kudrin a subliniat că lupta împotriva corupției este facilitată de libertatea de exprimare, de concurența politică, de responsabilitatea reală a autorităților față de alegătorii lor. „Nici măcar nu am învățat până acum să lucrăm cu adevărat cu prețurile reale ale contractelor guvernamentale, chiar dacă ne ocupăm de acest lucru timp de 20 de ani”, a adăugat oficialul.

owner

Recent Posts

Kusturica, despre filmul privind persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice

Filmul documentar „Oamenii lui Hristos. Vremurile noastre” despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (UOC) trebuie…

6 ore ago

La Vladivostok au început exercițiile navale ale Rusiei și Chinei

La Vladivostok au început exercițiile navale organizate de Rusia și China sub denumirea ”Beibu/Interacțiune-2024”. Manevrele…

6 ore ago

Cosmonauții Roscosmos, record de ședere la bordul ISS

Cosmonauții corporației de stat Roscosmos, Oleg Kononenko și Nikolai Ciub, au stabilit un record de…

10 ore ago

Alaudinov: Câte tancuri a avut armata Ucrainei când a atacat Regiunea Kursk

Alaudinov spune că Ucraina a folosit resurse importante pentru a ataca Regiunea Kursk, care însă…

11 ore ago

Implicare în conflictul ucrainean. Moldova, avertizată de MAE rus

Moscova îndeamnă conducerea Republicii Moldova să renunțe la pașii ce pot transforma această țară într-un…

12 ore ago

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

o zi ago

This website uses cookies.