Hot News
Washingtonul, avertizat cu privire la consecințe teribile în cazul unei lovituri noi în Siria
31/08
Kievul, acuzat de asasinarea lui Zaharcenko, liderul din Donbass
01/09

Care sunt cei mai influenţi oameni ai Rusiei

Versiunea în limba rusă a revistei Forbes a publicat primul rating al celor mai influenţi ruşi în 2018. În fruntea listei celor 100 de personalităţi se află preşedintele Vladimir Putin.

Locul secund a fost ocupat de preşedintele consiliului director al Sberbank, Gherman Gref, urmat, în ordine, de directorul companiei Gazprom, Aleksei Miller, de directorul general al Rosneft, Igor Secin. Premierul Dmitri Medvedev se regăseşte pe poziţia a cincea.

În primii 10 cei mai influenţi oameni ai Rusiei au intrat, de asemenea, directorul general al companiei petroliere Surgutneftegaz, Vladimir Bogdanov, preşedintele Băncii Centrale, Elvira Nabiulline, directorul FSB, Aleksandr Bortnikov, directorul general al Căilor Ferate, Oleg Beloziorov şi preşedintele Lukoil, Vaghit Alekperov.

Cel mai influent şef de regiune este, conform Forbes, primarul Moscovei, Serghei Sobianin (locul 13), iar cel mai influent ministu – deţinătorul portofoliului de finanţe, vicepremierul Anton Siluanov (16). La capitolul cel mai influent lucrări din mass-media, pe primul loc a ieşit directorul general al VGTRK, Viaceslav Volodin.

Potrivit autorilor ratingului, iniţial a fost întocmită o listă cu 1.500 de nume, de la oameni de afaceri, funcţionari, bancheri şi reprezentanţi ai puterii regionale. Apoi, toţi cei înscrişi pe listă au fost evaluaţi în funcţie de volumul de active deţinut (la funcţionari – bugetul, la guvernatori – PIB-ul regiunii), posibilitatea de a influenţa viaţa oamenilor, dar şi apropierea de preşedintele Vladimir Putin.

În privinţa şefului statului, el automat s-a instalat în fruntea clasamentului, ca personalitate care ocupa poziţia secundă în ratingul global al celor mai influenţi oameni (prima treaptă a fost acordată preşedintelui Chinei, Xi Jinping. Pe trei este Donald Trump).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940530