Categories: Rusia de azi

Cine va fi noul purtător de cuvânt al premierului Medvedev

S-a stabilit lista scurtă a candidaţilor pentru înlocuirea secretarului de presă al premierului Dmitri Medvedev – Natalia Timakova ar putea elibera locul în toamna acestui an. Potrivit surselor publicaţiei Gazeta.ru, pentru funcţia vancată se doreşte un bărbat de vârstă medie, cu experienţă în domeniul digital. Se pare că pretendenţii au purtat deja discuţii cu Medvedev.

În lunile de vară, premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, s-a ocupat de găsirea candidaturii perfecte pentru funcţia de secretar de presă. Potrivit mai multor publicaţii, Timakova şi-a găsit altceva la Vneşekonombank, în calitate de vicepreşedinte şi membru în consiliul de conducere.

Interlocutorii publicaţiei Gazeta.ru susţin că, după toate probabilităţile, cele mai multe şanse le-ar avea directorul pentru misiuni special al corporaţiei de stat Rosteh, Vasili Brovko, care a fost invitat inclusiv la administraţia prezidenţială. Până să ajungă la Rosteh, Brobko a fost director general al centrului pentru comunicaţii strategice Apostol media. Soţia lui este o cunoscută prezentatoare de televiziune, Tina Kandelaki. Împreună cu ea şi cu jurnalistul Andrei Kolesnikov, Brovko a lansat, în 2008, proiectul „Politica nereală”. Într-un interviu din 2009, Brovko declara că Dmitri Medvedev se numără printre primii cinci oameni pe care ar dori să îi cunoască.

Alt posibil candidat, dar cu şanse ceva mai mici, ar fi Viaceslav Laşcevski, preşedintele consiliului director al grupului de comunicaţii AGT (agenţia pentru tehnologii umanitare), un important jucător din piaţă şi care, în trecut, a colaborat deja cu structurile guvernamentale şi cu companiile de stat.

owner

Recent Posts

Kusturica, despre filmul privind persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice

Filmul documentar „Oamenii lui Hristos. Vremurile noastre” despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (UOC) trebuie…

14 ore ago

La Vladivostok au început exercițiile navale ale Rusiei și Chinei

La Vladivostok au început exercițiile navale organizate de Rusia și China sub denumirea ”Beibu/Interacțiune-2024”. Manevrele…

14 ore ago

Cosmonauții Roscosmos, record de ședere la bordul ISS

Cosmonauții corporației de stat Roscosmos, Oleg Kononenko și Nikolai Ciub, au stabilit un record de…

17 ore ago

Alaudinov: Câte tancuri a avut armata Ucrainei când a atacat Regiunea Kursk

Alaudinov spune că Ucraina a folosit resurse importante pentru a ataca Regiunea Kursk, care însă…

19 ore ago

Implicare în conflictul ucrainean. Moldova, avertizată de MAE rus

Moscova îndeamnă conducerea Republicii Moldova să renunțe la pașii ce pot transforma această țară într-un…

20 de ore ago

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

o zi ago

This website uses cookies.