Hot News
Putin: Complexul energetic a reuşit să răspundă la provocări
28/08
O hartă mereu perfectibilă
28/08

Ruşii vor primi ratinguri personale de creditare

Începând de anul viitor, ruşii vor primi rating personal de creditare, odată cu intrarea în vigoare a amendamentelor la legea privind istoricul creditelor. În virtutea acestei modificări, băncile vor putea decide mai simplu dacă acordă sau nu împrumut unei persoane, iar cetăţenii vor înţelege cum arată ei în ochii creditorilor, scrie Rossiskaia gazeta.

Directorul Biroului unic de creditare, Nikolai Miasnikov, a explicat despre ce este vorba. „Este un fel de notă calculat automată pe baze mai multor parametri din istoria de creditare: existenţa unor întârzieri la plată, gradul de îndatorare, numărul de cereri privind verificarea istoricului creditului şi vârsta acestui istoric. Cu cât nota este mai mare, cu atât riscul este mai mic”.

Pe de altă parte, dacă până în iulie 2014 era necesar acordul cetăţeanului penru ca istoricul lui să fie transmis unui biroul al acestor istorice, acum băncile şi organizaţiile microfinanciare sunt obligate să transmită aceste date fără acordul clientului. În schimb, pentru ca datele respective să fie încredinţate unei persoane juridice este nevoie de aprobarea cetăţeanului. „E adevărat, spune interlocutorul cotidianului RG, acum creşte interesul companiilor de asigurări. De ce? Pentru că există o legătură între disciplina de plată şi cea de conducător auto. Studiile noastre, dar şi experienţa occidentală au arătat că, în cazul şoferilor cu mari întârzieri la plata creditelor, pierderile la poliţele de asigurare casco sunt mai mari în medie cu 20%”.

Istoricul creditului este consultat inclusiv de angajatori când caută oamenii pentru funcţii de conducere sau pentru zona de responsabilitate materială.  Când ai probleme financiare, productivitatea muncii este efectată şi creează motive pentru maşinării. Desigur, acest istoric nu reprezintă un criteriu definitoriu la angajarea unei persoane, dar poate adăuga detalii noi la portretul candidatului. Dacă jumătate din veniturile unui om se duc pe credite, este evident că nu va fi capabil să-şi evalueze la justa lor valoare capacităţile şi să gestioneze eficient mijloacele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940230