Hot News
În Rusia, au început să plătească pentru denunțări
28/08
Ruşii vor primi ratinguri personale de creditare
28/08

Putin: Complexul energetic a reuşit să răspundă la provocări

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că, în condiţiile unei conjuncturi complexe a pieţei şi a sancţiunilor, complexul energetic al ţării a reuşit să răspundă la provocările momentului.

Potrivit şefului statului, la sfârşitul anului trecut, Rusia a rămas printre liderii globali ai pieţei energetice. „Am ocupat primul loc în lume la volumul producţiei de petrol şi doi la extracţia de gaze naturale”, a subliniat Putin.

El a arătat că Rusia se numără printre cei mai mari producători mondiali de energie electrică (locul patru) şi de cărbune (locul şase). Potrivit afirmaţiilor sale, rezultatele deosebite înregistrate în acest domeniu conduc la ideea extinderii cotei Rusiei pe piaţa globală a cărbunelui.

În acelaşi timp, Putin a atras atenţia că nivelul de recordare la sistemul de gaze naturale în regiunile Rusiei creşte într-un ritm prea lent.

În altă ordine de idei, Putin a declarat că investiţiile în modernizarea centralelor termice nu trebuie să cadă pe umerii consumatorilor, fiind necesară elaborarea şi aplicarea unui etalon de formare a preţurilor. „În unele regiuni se practică majorarea absolut nejustificată a tarifelor, mijloacele astfel obţinute fiind folosite nu pentru dezvoltarea sistemului energetic regional, ci mergând direct în buzunarele celor care adoptă astfel de decizii”, a arătat şeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940199