Hot News
Iakunin: De ce l-a ales Elțîn pe Putin
27/08
Putin: Complexul energetic a reuşit să răspundă la provocări
28/08

În Rusia, au început să plătească pentru denunțări

Cetățenii rușii vor putea primi o recompensă de până la câteva milioane de ruble (un milion de ruble = 12.820 Euro – n.n.) pentru ajutorul în rezolvarea crimelor și reținerea infractorilor. Ordinul corespunzător al Ministerului Afacerilor Interne a intrat în vigoare luni, 27 august, anunță Lenta.ru.

Sumele de recompensă pot varia de la 50 mii la 10 milioane de ruble. În această ordine de idei, remunerațiile de până la 500 mii ruble vor fi stabilite prin decizia șefului corpului teritorial al MAI sau a adjunctului acestuia, până la 3 milioane – conform deciziei adjunctului ministrului de interne, peste 3 milioane – prin hotărârea ministrului.

Banii pot fi plătiți informatorului atât în numerar și prin virament în contul bancar.

Polițiştii în exerciţiu estimează că vor apărea adevăraţi vânători de răufăcători, iar cei retraşi din activitate sunt de părere că asemenea plăţi pot conduce la acte ilegale chiar din partea organelor de ordine, notează cotidianul Kommersant.

„Dacă până acum oamenii ne ajutau fără nici o pretenţie, acum numărul acestor persoane va creşte considerabil. Iar detectivii privaţi ar putea deveni adevăraţi vânători de capete”, crede un ofiţer al MAI rus

Şi până acum a existat un sistem de răsplată, dar numai în cazuri excepţionale, pentru prinderea unor infractori deosebit de periculoşi. De altfel, nici instituţiile de resort nu dispuneau de un buget special, banii fiind luaţi din fondurile proprii. Dar majoritatea informatorilor sau cei care ajutau la prinderea infractorilor puteau conta pe o medalie, pe diplome, cadouri de valoare şi legitimaţie pentru colaborator extern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940170