Hot News
August, luna nucleară: Cum se trăieşte în Poligonul Semipalatinsk
27/08
În Rusia, au început să plătească pentru denunțări
28/08

Iakunin: De ce l-a ales Elțîn pe Putin

Fostul președinte al Căilor ferate ruse, Vladimir Iakunin, a dezvăluit, recent, motivele care l-au determinat pe fostul șef al statului, Boris Elțîn, să-l aleagă drept succesor pe Vladimir Putin.

 Potrivit spuselor sale, în ultima perioadă a președinției lui Elțîn, elita “a fost interesată de un transfer al puterii stabil și de continuarea reformelor considerate necesare”, scrie RBK. Bazându-se pe propria evaluare a evenimentelor din anii 1990, Iakunin a afirmat ca Elțîn și anturajul lui au mizat pe Putin ca pe “un funcționar care s-a recomandat de la sine în colaborarea cu primarul Sankt-Petersburgului, Anatoli Sobciak”.

“Putin ca om al cuvântului, ca om care a adoptat ideile democratice și liberale ale patronului său, susținându-l în fel și chip, a intrat în vizorul factorilor de decizie”, a adăugat Iakunin, menționând că trecutul lui Putin de agent KGB nu a jucat vreun rol în luarea deciziei finale.

A contat doar perioada când a lucrat la Sankt-Petersburg, unde s-a afirmat ca un om cu “vederi liberal-democratice”, capabil să “își însușească noua ideologie” și să o ducă mai departe, a subliniat interlocutorul publicației RBK. În plus, Elțîn aprecia “elementele de patriotism și respectul pentru țară, pentru valorile naționale”, a punctat Iakunin.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940142