Hot News
A fost creat un reactor nuclear „perpetuu” pentru submarine
26/08
August, luna nucleară: Cum se trăieşte în Poligonul Semipalatinsk
27/08

Alexei Pușkov despre senatorul McCain: A plecat un ostaș al hegemoniei americane

Senatorul și politologul Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Senatorul Alexei Pușkov a declarat pentru canalul rus RenTV cine a fost senatorul american John McCain care a murit în vârsta de 81 ani, după o luptă lungă cu o formă agresivă de cancer.

„McCain a reprezentat tendința SUA pentru o hegemonie totală în lumea modernă“, consideră membrul Consiliului Federației.

Potrivit lui Pușkov, senatorul și-a exprimat o linie politică sortită eșecului: „Este vorba de o linie pe care Statele Unite au încercat s-o promoveze în anii ’70, ’80, ’90, dar, confruntându-se cu diversitatea crescândă a lumii moderne și cu slăbirea relativă a poziției Statelor Unite ale Americii, această țară nu mai are capacitatea de a stabili hegemonia absolută „.

Pușkov consideră că McCain și-a părăsit „urmașii” care vor încerca să continue cauza senatorului.

„Cred că, pe plan geopolitic, el a suferit o înfrângere. El a militat pentru războiul din Irak – Statele Unite au fost înfrânte, el a fost în spatele războiului din Libia – acest război a condus la o catastrofă, ceea ce este recunoscut în întreaga lume, la fel este și în Siria, a adăugat el.

Senatorul crede că, după moarte, din McCain se va face o „icoană morală” în Statele Unite.

”El a fost un politician extrem de cinic: dacă promova înalte valori morale, nu ar fi susținut forțele teroriste din Siria”, a spus Pușkov, care a reamintit că McCain nu a vorbit niciodată împotriva aliaților americani care au comis crime internaționale.

Pușkov și-a amintit întâlnirea cu McCain: el a fost prezent la o discuție despre situația din Siria. Potrivit membrului Consiliului Federației Ruse, McCain nu a fost interesat de aspectul moral al problemei – a fost interesat doar de posibilitatea schimbării regimului în Republica Arabă Siriană.

„El a fost un om care a contribuit foarte mult la destabilizarea situației din întreaga lume sub sloganurile democrației”, a concluzionat Pușkov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940144