Hot News
Ce spune MAE rus despre plasarea de arme în spaţiu
21/08
Berlinul și Moscova își normalizează fără complexe relațiile
21/08

O sută de miliarde pentru infrastructură

Guvernul rus intenționează să cheltuie șapte trilioane de ruble (aproape 106 miliarde de dolari) pentru construcția obiectelor de infrastructură în perioadă până în anul 2024.

Aceasta reiese din proiectul planului complex de dezvoltare a infrastructurii pe care ministrul dezvoltării economice Maxim Oreșkin l-a prezentat prim-ministrului Dmitri Medvedev. După cum relatează portalul RBK, în proiect sunt trecute peste 690 de obiective, în primul rând, în domeniul transporturilor și energeticii.

La începutul lunii mai, presedintele rus Vladimir Putin a semnat decretul „Cu privire la obiectivele naționale și sarcinile strategice ale dezvoltării Federației Ruse pentru perioada de pînă la 2024“. Acesta cuprinde parametrii principali care trebuie să fie atinși până la data menționată. Printre acestea, dublarea exporturilor ne legate de  materii prime, reducerea sărăciei de două ori, creșterea duratei medii de viață la 78 de ani. De asemenea, decretul dă instrucțiuni guvernului de a pregăti până la 1 octombrie un „plan magistral” pentru dezvoltarea drumurilor și a coridoarelor de transport ale țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940231