Hot News
Kremlinul avertizează în legătură cu efectul sancţiunilor SUA
20/08
O sută de miliarde pentru infrastructură
21/08

Ce spune MAE rus despre plasarea de arme în spaţiu

Serghei Riabkov, vice-ministru al MAE Rus/ Foto: TASS

Nu Rusia va fi prima ţară care va plasa armament în spaţiul cosmic, a declarat viceministrul rus de externe, Serghei Riabkov, citat de cotidianul Izvestia.

„Deşi sunt puţini cei care împărtăşesc punctul nostru de vedere, nu noi vom fi primii care vor plasa armament pe orbitele din jurul Pamântului. Este un semnal important. Şi cred că nu poate fi ignorat, inclusiv la Washington”, a spus diplomatul rus.

În acelaşi timp, Riabkov că Moscova observă tendinţa Statelor Unite de a trimite în cosmos arme de atac. „Tendinţa observată în documentele doctrinale şi practice ale SUA indică această direcţie, ceea ce este foarte îngrijorător”, a adăugat adjunctul ministrului Serghei Lavrov.

Izvestia aminteşte că, aflat la o bază militară din statul New York, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că adversarii ţării au început deja să plaseze armament în spaţiu şi a cerut dezvoltarea forţelor militare spaţiale, pentru a o lua înaintea adversarilor SUA şi pentru a păstra supremaţia militară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940202