Hot News
Rusia, locul trei mondial la producţia de petrol
20/08
Ce spune MAE rus despre plasarea de arme în spaţiu
21/08

Kremlinul avertizează în legătură cu efectul sancţiunilor SUA

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că sancţiunile Statelor Unite împotriva Rusiei vor efecta negativ întreg comerţul internaţional, relatează RIA Novosti.

Potrivit afirmaţiilor sale, Kremlinul „a analizat cu mare atenţie” textul proiectului de lege privind sancţiunile. „Credem că este o continuare a acţiunilor neprieteneşti şi ilegate din punct de vedere al dreptului internaţional”, a spus Peskov, întrebat fiind despre perspectivele reacţiei Rusiei la planificatele măsuri restrictive.

„Asemenea restricţii cu siguranţă vor dăuna întregului comerţ internaţional”, a adăugat Peskov, arătând, totodată, că nu este nevoie de speculaţii premature privind reacţia de răspuns a Kremlinului.

În altă ordine de idei, Peskov a afirmat că tentativele de a bloca realizarea proiectului Nord Stream – 2 contravin regulilor şi normelor comerciale şi ele nu pot fi camuflate în niciun fel.

„Am declarat deja că, fără îndoială, încercările de a bloca un proiect internaţional strict comercial vin în dezacord flagrant cu şi sunt o încălcare categorică a tuturor regulilor şi normelor comerciale şi a regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Nu sunt nimic altceva și nu pot fi camuflate în spatelor altor motive”, a declarat Dmitri Peskov.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940170