Hot News
Putin a strigat „sărutaţi-vă” şi a plecat la Merkel!
19/08
Alexander Rahr: Rusia și Germania nu vor să joace după cum le fluieră SUA
20/08

Putin-Merkel, trei ore de discuţii

Angela Merkel şi Vladimir Putin au stat de vorbă timp de trei ore. După convorbiri, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a anunţat că dialogul a fost substanţial.

„A fost o întâlnire destul de lungă. O discuţie aprofundată, detaliată, pe temele care, în general, au fost punctate în declaraţiile preşedintelui şi a cancelarului”, a spus Peskov adresându-se jurnaliştilor după întrevedere.

Peskov a subliniat, totodată, că discuţia dintre Putin şi Merkel a fost o simplă potrivire de ceasuri şi nu se intenţiona ajungerea la înţelegeri. „Scopul nu a fost obţinerea unor înţelegeri. A fost o discuţie foarte utilă, oportună, o discuţie de potrivire de ceasuri într-o serie întreagă de chestiuni actuale şi care evoluează activ”, a adăugat Peskov.

Referindu-se la proiectul energetic Nord Stream – 2, purtătorul de cuvânt a arătat că ambele părţi „sunt convinse de avantajele comerciale gazoductului. Un proiect competitiv şi, de aceea, trebuie luate măsuri pentru a-l pune la adăpost de orice eventuale atacuri, atacuri neconvenţiale din partea unor terţi, pentru ca, într-un final, proiectul să fie dus la bun sfârşit”, a relatat oficialul rus. „Mi-e greu să spun la ce înţelegeri s-ar fi putut ajunge în această chestiune, mai ales că din schimbul de poziţii se poate trage concluzia că proiectul este necesar şi că va fi finalizat”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte colaborarea bilaterală, potrivit lui Peskov, Putin şi Merkel „au vorbit de necesitatea extinderii dialogului pe linie de societate civilă. Cei doi au confirmat interesul reciproc pentru derularea pe mai departe a Dialogului de la Petersburg. Putin a mai spus, de asemenea, că Merkel i-a dat dreptate în legătură cu importanţa schimburilor ştiinţifice, inclusiv în domeniul tehnologiile avansate. Părţile au manifestat un interes destul de ridicat pentru intensificarea contactelor în acest domeniu”, a subliniat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940144