Hot News
Despre ce vor discuta Merkel şi Putin
15/08
Ce primeşte Rusia din delimitarea Mării Caspice  
15/08

Sancţiunile nu anunţă nimic bun pentru relațiile bilaterale Rusia – SUA

Purtătorul de cuvânt al președindelui rus, Dmitrii Peskov/ Foto: RIA Novosti

Kremlinul nu reacţionează la proiectul de lege privind sancţiunile publicat în Statele Unite, dar Rusia continuă să urmărească situaţia şi consideră că măsurile cu caracter restrictiv nu anunţă nimic bun pentru relaţiile bilaterale, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov.

 „La proiecte de lege nu reacţionăm. Urmărim cu mare atenţie. Poziţia noastră este bine cunoscută, ea nu se schimbă în privinţa acestor măsuri cu caracter restrictiv. Dar pentru relaţiile noastre bilaterale, ele nu anunţă nimic bun”, a spus Peskov la o conferinţă de presă, întrebat fiind despre răspunsul Rusiei la proiectul de lege american.

Agenţia RIA Novosti aminteşte că, pentru noul pachet de sancţiuni, administraţia SUA a invocat presupusa utilizare de către Rusia a armei chimice la Salisbury. Potrivit informaţiilor postului de televiziune NBC, prima tranşă presupune interdicţia totală a exporturilor în Rusia de aparatură electronică şi dispozitive controlate sensibil, al doilea val urmând să cuprindă scăderea nivelului de reprezentare diplomatică, interzicerea zborurilor companiei ”Aeroflot” şi suspendarea aproape în totalitate a exporturilor americane. Rusia ar putea evita a doua tranşă, dacă va garanta neutilizarea pe viitor a armei chimice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937249