Hot News
Presa rusă despre România: Bucureştiul vrea ca arestările să continue
15/08
Prietenia dintre Rusia şi Turcia nu este îndreptată împotriva nimănui
15/08

Rogozin vrea un nou ”Oraş al stelelor”

Directorul corporaţiei de stat „Roskosmos”, Dmitri Rogozin, a explicat că, la rezolvarea problemei datoriilor de multe miliarde ale Centrului ”Hrunicev” (corporația de stat, uzina de rachete de lângă Moscova – n.r.) va ajuta statul. Pe teritoriul care ar urma să fie vândut pentru datorii va fi construit un nou ”Orăşel al stelelor” care va include și un mare centru de inginerie și o sucursală a facultății de cosmonautică a Universității de Stat din Moscova. 

„În ceea ce priveşte penalităţile şi dobânzile, cred că statul mai poate aştepta. Nu este absolut necesar ca aceşti bani să fie strânşi în lunile sau anii următori. Cât despre faliment, nici nu se pune problema”, a spus Rogozin. Întrebat de corespondentul RBK care parte din datoria de multe miliarde va fi acoperită de stat, Rogozin a afirmat că „Roskosmos” se află în negocieri cu Ministerul de finanţe pe această temă.

 „Discuţiile au durat până la ora trei noaptea, voi avea o întrevedere cu vicepremierul Siluanov. Vom stabili o formulă de restructurare a datoriei Centrului ”Hrunicev”. Dar avem o soluţie de principiu. Care va fi cea finală? Vom decide. Fie cu bani de la buget, fie printr-o decalare a termenelor de plată, fie prin obligaţiuni financiare”, a relatat şeful corporaţiei de stat.

 Teritoriul viitorului Orăşel al statelor va fi folosit, potrivit lui Rogozin, în comun, de „Roskosmos” şi de Centrul ”Hrunicev”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938655