Hot News
Rogozin vrea un nou ”Oraş al stelelor”
15/08
MAE rus: Statele Unite au eșuat în rol de Superman
15/08

Prietenia dintre Rusia şi Turcia nu este îndreptată împotriva nimănui

Colaborarea dintre Rusia şi Turcia nu este îndreptată împotriva unor terţe state, nici împotriva Greciei, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerul rus al Afacerilor externe, Maria Zaharova.

„Aşa cum am subliniat în repetate rânduri la toate nivelurile, Rusia nu cooperează cu cineva împotriva cuiva. Spre exemplu, în special colaborarea noastră cu Turcia nu este îndreptată împotriva unor terţe state”, a afirmat oficialul rus, subliniind că a făcut această precizare pentru că în spaţiul public au apărut tot felul de supoziţii şi speculaţii.

RIA Novosti aminteşte că, vineri, MAE grec a emis un comunicat în legătură cu măsurile de răspuns adoptate de Rusia după expulzarea diplomaţilor ruşi. Ministerul elen a numit Rusia „tovarăşul de arme al Turciei” şi a declarat că Moscova s-a abătut constant de la poziţia corespunzătoare gradului de prietenie şi colaborare care au caracterizat relaţiile dintre Grecia şi Rusia în ultimii 190 de ani. În opinia Atenei, Rusia nu înţelege că Grecia are propriile interese şi criterii în politica internaţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939189