Hot News
Ce le place rușilor și ce nu la președintele Putin
14/08
Sancţiunile nu anunţă nimic bun pentru relațiile bilaterale Rusia – SUA
15/08

Despre ce vor discuta Merkel şi Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi cancelarul german, Angela Merkel, vor vorbi, în cadrul discuţiilor prevăzute la Berlin, despre situaţia din Ucraina şi Siria, precum şi despre sancţiunile americane, a anunţat purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitri Peskov.

„Într-adevăr, sâmbătă Putin pleacă la Berlin pentru convorbiri cu cancelarul Merkel. Cei doi vor face declaraţii de presă. În privinţa temelor, este vorba de o potrivire a ceasurilor în chestiuni de maximă importanţă. Pe agenda figurează, desigur, un cerc de probleme care ţin de politica internaţională – Ucraina, Siria, restricţiile cu care se confruntă, într-un fel sau altul, numeroase ţări”, a detaliat Peskov.

În plus, cei doi lideri vor face o analiză a relaţiilor comerciale şi economice, realizarea marilor proiecte comerciale internaţionale. „Mă refer, desigur, la Nord Stream – 2, dar şi alte chestiuni pe care părţile consideră necesar să le abordeze”, a spus purtătorul de cuvânt.

În acest context, compania Gazprom a anunţat, marţi, că speră să obţină aprobarea pentru construcţia gazoductului Nord Stream – 2 în apele Danemarcei în al treilea trimestru al acestui an. „Lucrările au fost deja aprobate de Germania, Finlanda şi Suedia. În plus, s-a primit una din cele două aprobări pentru construcţia conductei în Rusia. În ceea ce priveşte Danemarca, răspunsul va veni, probabil, în trimestrul al treilea al acestui an”, a precizat compania rusă a gazelor naturale.

Foto: Kremlin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938652