Hot News
Rusia ar putea folosi rubla în comerţul cu petrol
14/08
Despre ce vor discuta Merkel şi Putin
15/08

Ce le place rușilor și ce nu la președintele Putin

Sociologii au dorit să afle ce anume le place ruşilor şi ce nu la preşedintele Putin. Respondenţii au putut alege una sau mai multe variante de răspuns.

Cele mai multe aprecieri au fost legate de faptul că şeful statului rus este un „politician cu experienţă” – părere exprimată de 49% dintre ruşi, în creştere considerabilă faţă de martie 2016, relevă sondajul realizat de centrul Levada şi publicat de cotidianul RBK.

Printre alte calităţi ale preşedintelui, persoanele intervievate au reţinut „energia şi determinarea” (30%), dar şi „viziunea pe termen lung” a şefului statului. În acelaşi timp, numărul celor care aprobă acţiunile preşedintelui pe arena internaţională a scăzut cu 6% în ultimii doi ani. Dacă în 2016 acest procent era de 22%, acum a ajuns la 16%. Mult mai puţini cred că Putin este preocupat de interesele statului – 17% faţă de 25%.

Pe de altă parte, numărul ruşilor care consideră că preşedintele are legături cu marele business a rămas neschimbat. Aşa au declarat 17% dintre participanţii la sondaj, în timp ce 16% s-au arătat convinşi că lui Putin „nu îi pasă de interesele poporului”.

În opinia sociologului centrului Levada, Denis Volkov, pe fondul reducerii veniturilor personale, politica externă începe să îi deranjeze pe ruşi. „În ultimele sondaje de opinie oamenii au spus: „ajunge să îi ajutăm pe toţi, trebuie să ne ajutăm pe noi, haideţi să nu mai cheltuim bani pentru alte ţări, mai bine îi cheltuim la noi acasă”, a explicat expertul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939178