Categories: Comentarii

Stalinii au rămas, Hrușciovii au plecat. Cum trăiesc descendenții liderilor sovietici?

Despre ce nu vor să vorbească nepoatele lui Stalin, ce nu-i place în Rusia nepoatei președintelui URSS și pe cine amenință strănepoata lui Nikita Hrușciov.

Epoca sovietică se îndepărtează din ce în ce mai mult în istorie. Dar, de la conducătorii ei, au rămas nu numai portretele lor ceremonial prăfuite și câteva rânduri în manuale, dar și descendenții lor, copii, nepoți, strănepoți …

Cum trăiesc ei astăzi, ce fac, despre ce visează?

Nepotul lui Leonid Brejnev, Andrei semăna cu bunicul, dar nu a fost în stare să repete drumul lui

Andrei Brejnev, nepotul lui Leonid Brejnev, secretar general al CC PCUS

10 iulie 2018, în Sevastopol, din cauza problemelor cardiace, a murit brusc, Andrei Brejnev în vârsta de 57 de ani, nepotul secretarului general al Comitetului Central al CPSU Leonid Brejnev.

Andrei Brejnev, probabil, a fost cea mai proeminentă personalitate din clanul Brejnev de la începutul secolului XXI. Tatăl său, Iuri Brejnev, a fost primul ministru adjunct al Comerțului Exterior al URSS și a fost pensionat după ce Mihail Gorbaciov a venit la putere. De altfel, „pensionarul”, la acel moment, avea doar 53 de ani.

Andrei Iurievici a absolvit Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova și la finalul epocii sovietice lucra în funcția de șef adjunct al Departamentului de Relații Externe al Ministerului Comerțului al URSS. În anii ’90, Brejnev a fost angajat în comerț și, la începutul secolului, a decis să-și încerce cariera politica, folosind nostalgia apărută în societate după vremurile bunicului său. La acest lucru a contribuit și înfățișarea lui – Andrei Iurievici, într-adevăr, arăta ca un tânăr Leonid Ilici.

În 1998, a condus Mișcarea publică comunistă a întregii Rusii. Mai târziu, Andrei Brejnev a devenit membru al Partidului Comunist al FR, a condus „Noul Partid Comunist”, iar în 2012 a devenit primul secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist pentru Dreptate Socială. El a participat în mod repetat la alegeri la diferite niveluri, dar nu a reușit să fie ales nicăieri. Ultima încercare de a obține succesul a fost participarea la alegerile pentru Duma de Stat a celei de-a VII-a convocări din partea Partidului ”Rodina”. Însă Andrei Brejnev nu a reușit să devină nici deputat.

Politolog și deputat: nepotul lui Molotov a reușit totul

Viaceslav Nikonov la sesiunea plenară

Viaceslav Nikonov, nepotul președintelui Consiliului Comisarilor Poporului al URSS și al ministrului de externe Viaceslav Molotov, nu își ascunde legătura de familie cu bunicul său, dar niciodată în activitățile sale nu a insistat asupra acestui lucru. Nikonov, în vârstă de 62 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți politologi ruși, doctor în științe istorice, decan al Facultății de Administrație Publică din cadrul Universității de Stat din Moscova.

Nikonov face parte din structurile de vârf ale Partidului ”Rusia Unită”, de guvernământ, este deputat al Duma de Stat din partea cestui partid și deține funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru educație. Printre sutele de lucrări ale lui Nikonov, ca om de știință, sunt cele dedicate biografiei lui Viaceslav Molotov.

Stas – Anastas: Nepotul lui Mikoian a devenit legenda muzicii ruse

Stas Namin

Fondatorul și liderul grupului „Flori” Stas Namin (bunicul lui, Anastas Mikoian a condus comerțul sovietic și o vreme a fost Președintele Prezidiului Sovietului Suprem al URSS) este cunoscut ca unul dintre primii producători indigeni de muzică. De la primul său centru de producție independent SNC din țară s-au lansat grupuri de muzică, precum ”Kalinov Most” („Podul Kalinov”), „Brigada S”, „Codul moral”, „Spleen” și multe altele. Namin a creat și a fost producător al celui mai de succes grup național, orientat spre publicul occidental – ”Parcul Gorki”. Namin este o persoană atât de de succes și de sine stătătoare, încât nimeni nu prea își amintește de strămoșii lui.

Tatăl lui Stas Namin a fost Alexei Mikoian, cel de-al treilea fiu al comisarului poporului al lui Stalin. Alexei Anastasovici a fost pilot militar, a participat la al doilea război mondial, fiind unul dintre primii din țară care a testat avioanele cu reacție, jeturi. Alexei Mikoian a ajuns la gradul de locotenent general de aviație, și a primit titlul onorific „Pilot militar emerit al URSS“. Însăși Stas Namin (al cărui nume real este același cu cel al bunicului, Anastas Mikoian) a absolvit școala de cadeți Suvorov, dar el a preferat creația muzicală și nu cariera militară. În ultimii ani, Mikoian, în vârstă de 66 de ani, este pasionat de pictură, fotografie și regie.

În iulie 2018 Namin a participat la festivalul de film „Caisa de Aurt“ din Armenia, unde și-a prezentat „Vechiul templu al Armeniei“ și „ Cuba Reală“.

Chris Evans: nepoata din Oregon a „tătucului ”

Chris Evans

La mijlocul lunii martie 2016, mass-media mondiale au explodat cu stirea: „Nepoata lui Stalin a participat la o sesiune foto șocantă!”

În fotografiile pe care oamenii le-au găsit în rețelele sociale, a fost înfățișată o doamnă extravagantă cu un machiaj luminos, ciorapi rupți, pantaloni scurți, „înarmată“ cu un pistol de jucărie.

Chris Evans, care este și Olga Peters, este, într-adevăr, nepoata lui Iosif Visarionovici Stalin. Ea s-a născut în 1973 în familia fiicei lui Stalin, Svetlana Alliluieva, și a americanului William Peters.

Doamna Evans locuiește în statul Oregon, deține un magazin de antichități, nu vorbește limba rusă și nu-i place să vorbească despre bunicul ei. De fapt, și cu mama ei, care a murit în 2011, Olga-Chris, devenind adultă, a vorbit foarte rar.

De la nepoată la stră-strănepoți: trei generații de descendenți ai lui Stalin trăiesc în Kamceatka

Ecaterina Jdanova, fiica Svetlanei Aliluieva din prima ei căsătorie

În micul sat Kliuci din Kamceatka locuiește sora lui Chris Evans, Ecaterina Jdanova. Ecaterina este mai mare decât Olga-Chris, cu 23 de ani. Rudele nu au comunicat niciodată între ele și singurul lucru care le unește este reticența de a discuta cu oricine fie despre bunicul lor Iosif, fie despre mama lor, Svetlana. Ecaterina este  nepoata nu numai a lui Iosif Stalin, ci și a asistentului său apropiat, membru al Politburo, Andrei Jdanov.

Când Svetlana Alliluieva a fugit în Statele Unite, Ecaterina nu avea încă 17 ani. Ea nu și-a iertat mama pentru această faptă. Când totuși ziariștii au ajuns la ea, femeia a răspuns scurt: „Alliluieva nu este mama mea, ați încurcat ceva”. La începutul anilor 1970, Ecaterina Jdanova a absolvit Universitatea de Stat din Moscova cu o diplomă în geofizică, după care a mers să lucreze în Kamceatka. Aici, în 1982, i s-a născut fiica, Anna.

Toată viața ei, Ecaterina Jdanova a lucrat la Institutul de Vulcanologie și Seismologie din Kamceatka din cadrul Academiei Ruse de Științe. Fiica Anna s-a căsătorit cu un militar care, de asemenea, are serviciul în Kamceatka, au o fiică și un fiu – respectiv, stră-strănepoată și stră-strănepot al lui Stalin și Jdanov. Propuneri repetate de a se muta mai apropiere de civilizație, Ecaterina Jdanova le respingea întotdeauna, preferând o viață modestă în Kliuci.

Srtrănepoata lui Hrușciov amenință din New York

Nina Hrușciova

Mulți descendenți ai conducătorilor sovietici s-au mutat în Occident. Printre ei, strănepoata lui Nikita Hrușciov, Nina Hrușciov.

Nina Lvovna este fiica Iuliei Hrușciova, care a fost pentru liderul sovietic în același timp și nepoata și fiica adoptivă. Cel mai mare fiu al lui Hrușciov Leonid, pilot militar, nu s-a întors de la luptele date pe data de 11 martie 1943. Soția lui, Liubov Sizîh, a fost închisă sub acuzația de spionaj și după aceasta apoi a fost exilată. Nikita Hrușciov și-a adoptat nepoata în vârstă de trei ani, rămasă orfană.

Moartea pe șine. Nepoata lui Nikita Hrușciov a murit sub roțile unui tren electric

Iulia Hrușciova

Iulia Hrușciova a lucrat ca jurnalist la Agenția de Presă ”Novosti”, apoi, șef al secției literare la Teatrul Dramatic ”Ermolova” din Moscova și a luptat activ împotriva falsificării istoriei familiei sale. În 2017, a murit tragic, a fost lovită de un tren electric.

Fiica ei, Nina Hrușciova, la sfârșitul anilor ’80 a absolvit Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moscova, după care a plecat în SUA, unde și-a continuat studiile la Universitatea Princeton. După aceea, strănepoata liderului sovietic a decis să rămână în America, unde predă acum relații internaționale la New School din New York. Întrebată despre naționalitatea ei, Nina Hrușciva răspunde astfel: „Un cetățean al lumii și un rezident al New York-ului”. În ciuda acestui lucru, strănepoata scrie  și vorbește mult despre situația din Rusia.

În martie 2014, într-un interviu acordat CNN, Nina Hrușciova a condamnat cu fermitate aderarea Crimeei la Rusia (în anul 1954, străbunicul ei, Nikita Hrușciov, sărind peste dispoziile Constituției sovietice, a ”dăruit” Crimeea, rupând-o din componența Federației Ruse, Republicii Socialiste Sovietice Ucrainene).

Nepoata lui Gorbaciov nu s-a făcut balerină și s-a stabilit în Germania

Ksenia Gorbaciova

În străinătate, dar numai în Germania, petrece cea mai mare parte a timpului său și cea mai mare nepoată a primul și ultimul președinte al URSS, Mihail Gorbaciov, Ksenia.

Pe când era copil, nepoata președintelui a fost trimisă la Școala Academică de  Coregrafie din Moscova, însă Ksenia n-a reușit să devină balerina: într-un interviu, ea a spus că acest lucru s-a întâmplat din cauza problemelor de sănătate. După absolvirea liceului de limbi străine, Ksenia Gorbaciova a intrat la Institutul de Relații Internaționale din Moscova, la Facultatea de Jurnalism. După ce a obținut diploma în 2003, Ksenia s-a căsătorit cu Kiril Solod, dar peste doi ani această căsnicie s-a destrămat.

Pentru o vreme, nepoata lui Gorbaciov a lucrat în compania producătoare a Corporației Muzicale Nationale a lui Viktor Drobîș. Ea s-a intalnit cu Dmitri Pîrcenkov, fostul director de concert al cântăretului rus Avraam Russo, cu care s-a măritat in 2009.

Curând, Ksenia a născut o fiică, numită Alexandra. Nașterea a avut loc în Germania.

În 2013, Ksenia Gorbaciova a devenit redactor-șef al revistei „L`Officiel Russia”. Dar doi ani mai târziu ea a fost înlocuită de o altă Ksenia – Sobciak, care conduce revista până în ziua de azi.

În ultimii ani, Ksenia Gorbaciova, care a sărbătorit cea de-a 38-a aniversare în 2018, are un mod de viață destul de închis și apare, în principal, la evenimente organizate de Fundațiile lui Mihail Gorbaciov.                                                                                        

Agrumentî i faktî

owner

Recent Posts

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

8 ore ago

Putin: Plan de acțiuni în cazul în care Occidentul aprobă atacuri asupra Rusiei

Rusia demonstrează Occidentului care se gândește cum să ajute mai departe Ucraina, că este pregătită…

16 ore ago

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

17 ore ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

19 ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

19 ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

2 zile ago

This website uses cookies.