Hot News
Americanii încearcă să prăbușească rubla
03/08
400.000 de companii funcţionează fără angajaţi
03/08

Datoriile ruşilor la bănci cresc de două mai repede decât salariile

În iunie anul curent, volumul creditelor de consum a crescut într-un ritm anual de 15,9%, în condiţiile în care salariile reale s-au mărit cu numai 7,2%, se arată într-un raport al Ministerului rus al economiei.

În prima zi a lunii august, ministrul dezvoltări, Maksim Oreşkin, afirmase că o creştere rapidă a creditării de consum ameninţă cu inflaţia, împiedică scăderea dobânzii de referinţă a Bancii Centrale şi îngreunează creditarea întreprinderilor.

„Una dintre cauzele pentru care la noi creditarea întreprinderilor nu este foarte mare, şi nu am în vedere doar întreprinderile mici şi mijlocii, dar şi cele mari, o reprezintă faptul că băncile sunt acum concentrate pe creditarea populaţiei. Portofoliul creditelor de consum a crescut în ultimele 12 luni cu mai mult de un trilion de ruble, un ritm foarte susţinut care acum accelerează”, a spus oficialul rus.

În opinia lui, cererea pentru credite de consum va intra pe o pantă descendentă în următorii ani.

În februarie, şeful Băncii Centrale, Elvira Nabiullina a promis că va continua să corecteze evoluţia creditării de consum, care „ar trebui să crească într-un ritm comparativ cu ritmul de creştere a veniturilor populaţiei”, notează Kommersant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940387