Hot News
Regina gimnasticii ritmice mondiale, la 70 de ani
31/07
Expert rus: Dulciurile care trebuie evitate
01/08

Exportatorii sancţionaţi, iertaţi de amenzi

Preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret federal, în virtutea căruia exportatorii ruşi intraţi pe lista neagră a sancţiunilor internaţionale nu pot fi amendaţi pentru că nu au transferat în Rusia profitul în valută.

Anterior, viceministrul rus de finanţe, Aleksei Moiseev, a explicat că actul normativ se referă la companiile exportatoare ale căror conturi în străinătate au fost poprite. El a precizat, totodată, că sunt eliberate de responsabilitate numai persoanele juridice care figurează pe lista aprobată de organele de reglementare de comun acord cu Ministerul Finanţelor.

Pe de altă parte, alt decret semnat de preşedintele Putin conferă Băncii Centrale dreptul de a efectua verificări inopinate la organizaţiile creditoare şi necreditoare. Documentul subliniază că respectivele controale se pot face numai în baza unor supoziţii convingătoare că activitatea instituţiilor vizate îi defavorizează pe creditori, depunători, clienţi sau pune în pericol interesele legitime ale acestora.

Verificarea se poate realiza fie de la distanţă, fie direct la sediul instituţiei. În acest caz se impune prezenţa a doi martori sau se recurge la înregistrări video sau foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940778