Hot News
Exportatorii sancţionaţi, iertaţi de amenzi
01/08
Cine, cât şi de ce: Fiscul îşi dezvăluie secretele
01/08

Expert rus: Dulciurile care trebuie evitate

Coloranţii artificiali si carbohidraţii rafinaţi sunt doar câteva din componentele cu care dietologii îi sperie pe amatorii de dulciuri. Totuşi, renunţarea totală la astfel de bunătăţi privează organismul omului de o sursă suplimentară de bucurie, afirmă experţii intervievaţi de RIA Novosti.

Este greşit să se afirme că toate dulciurile sunt dăunătoare, crede medicul endocrinolog Ekaterina Aleksandrova. „Dacă, spre exemplu, o persoană este mai plinuţă sau suferă de diabet zaharat, orice dulciuri sunt, fără îndoială, contraindicate, dar aceşti oameni pot folosi produsele cu înlocuitori naturali de zahăr”, spune ea, dând ca exemplu siropul de agavă.

„Dacă înlocuitorii de zahăr sunt chimici, nu ar trebui, în principiu, să dăuneze din punctul de vedere al creşterii nivelului de zahăr. Şi conţin, de asemenea, puţine calorii. Pe de altă parte însă, nu sunt foarte bune pentru organismul uman şi, ca atare, nu pot fi considerate bunătăţi utile”, a continuat expertul.

Aleksandrova avertizează că cele mai multe substanţe dăunătoare se află în dulciurile speciale pentru copii. În context, expertul a subliniat că, dacă un copil are înclinaţie spre dulciuri, excesul de asemenea preparate poate provoca diferite afecţiuni. „Iar ulterior, când va fi nevoit să îşi corecteze greutatea corporală, va fi foarte greu”. Aleksandrova a apreciat că, în general, un copil nu are nevoie de dulciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940744